Компании

все компании

Користувачі криптовалюти Bitcoin Gold втратили більше $2,5 млн

22 листопада 2017 року, 15:03
Більше 3200 користувальницьких гаманців були спустошені зловмисниками в результаті уразливості BTG-гаманця Mybtgwallet.

За попередніми підрахунками, збитки перевищують $2,5 млн. Про це виданню ForkLog повідомив один з представників постраждалих, Вадим Левін.
Група постраждалих користувачів переконана, що навіть якщо команда Bitcoin Gold непричетна до шахрайства безпосередньо, вона надала зловмисникам все необхідне для крадіжки монет, що робить її в рівній мірі винною.
Відомо, що команда Bitcoin Gold привернула третю особу для розробки відповідної екосистеми у вигляді електронного гаманця для генерації BTG-адреси. Цією третьою особою став розробник Джон Дасс, який в офіційному Слак проекту Bitcoin Gold отримав статус "DEVELOPER" і відкрито закликав усіх користувачів обрати розроблений ним гаманець. Варто відзначити, що команда BTG підтвердила співпрацю з Джоном Дассом, а Mybtgwallet назвала безпечним і нефейковим гаманцем.
Пізніше команда Bitcoin Gold зробила заяву, в якому дистанціювалася від розробок третіх сторін, зазначивши, що не несе ніякої відповідальності за дії Джона Дасса.
Зараз група з восьми чоловік веде переговори з розробниками. Ця група поставила перед командою Bitcoin Gold і керівником цього проекту Джеком Ляо наступні умови: "повне відшкодування за курсом 14-15 листопада або судові позови проти Ляо і кожного члена команди за пособництво злочину".
На виконання умов розробникам дали всього 24 години. Як стверджують представники ініціативної групи по поверненню коштів, команда BTG повідомила їм, що в даний момент співпрацює з ФБР з метою повернення грошей.
Варто відзначити, що при запуску основної мережі Bitcoin Gold відбувся непередбачений хардфорк, нашкодив багатьом пулам які опинилися в неправильному ланцюжку.
Раніше НВ повідомляло, що компанія Tether, що підтримує криптовалюту USDT з твердої прив'язкою до долара США, заявила, що в результаті хакерського злому її системи вкрадені майже $31 млн. 19 листопада ці кошти були відправлені на неавторизовану біткоін-адресу.

По материалам: Новое время





Просмотров: 954
Другие новости