Компании

все компании

Акціонери "Української біржі" не змогли домовитися про викуп її акцій у росіян

7 серпня 2015 року, 10:51

Позачергові загальні збори акціонерів ПАТ "Українська біржа" 6 серпня не змогли прийняти рішення про викуп її акцій у "Московської біржі" та про збільшення її капіталу.

На зборах були присутні 20 акціонерів, їх сукупна частка в капіталі біржі становить – 60,764%, повідомляє прес-служба "Української біржі".

"Акціонери розглянули питання про збільшення статутного капіталу ПАТ "Українська біржа" та викуп розміщених акцій ПАТ "Українська біржа". За результатами голосування жодне з перерахованих вище питань не набрав достатньої кількості голосів. Таким чином, ні рішення про збільшення статутного капіталу, ні рішення про викуп прийняті не були", – сказано у повідомленні.

Наразі розмір статутного капіталу "Української біржі" становить 25 млн грн.

Зокрема, акціонерами "Української біржі" є "Московська біржа" з часткою 22,444% і "Український біржовий холдинг" з часткою 20,64% акцій.

Таким чином, "Московська біржа" опосередковано володіє більше 40% акцій "Української біржі", оскільки власником "Українського біржового холдингу" також є "Московська біржа".

Як повідомляв INSIDER, раніше голова біржової ради "Української біржі" Ігор Мазепа заявив про намір акціонерів викупити 43,084% акцій у "Московської біржі".

Нагадаємо, 28 червня 2015 року набув чинності закон "Про ліцензування певних видів господарської діяльності", згідно з яким ліцензіати можуть бути позбавлені ліцензій у разі наявності контролю за їх діяльністю з боку резидента країни, що здійснює збройну агресію проти України.

"Українська біржа" заснована в 2008 році провідними учасниками українського ринку цінних паперів спільно з російською фондовою біржею "РТС".

Загальний торговельний оборот на біржі за підсумками 2014 року склав 8,56 млрд грн.

 


По материалам: theinsider





Просмотров: 1882
Другие новости