Компании

все компании

В МЕРТ створили робочу групу з питань просування та залучення іноземних інвестицій в Україну

29 липня 2015 року, 15:11

27 липня 2015 року відбулося установче засідання щодо створення робочої групи з просування залучення іноземних інвестицій в Україну, ініціатором якого стала Юлія Ковалів, Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України. У засіданні взяли участь Віктор Марченко, Директор департаменту інвестиційної політики та ДПП, МЕРТ, Мар’яна Каганяк, Радник МЕРТ, Марія Барабаш, Проектний менеджер Програми просування інтересів України в світі Проектного офісу при Національній Раді Реформ, Наталія Кацер-Бучковська та Сергій Кіраль, народні депутати України, Олексій Арістов, Deloitte Ukraine, Віталій Бігдай, Western NIS Enterprise Fund, Олександр Почкун, Baker Tilly Ukraine, Святослав Самко, Abris Capital Partners, Олег Ковтун, FinPoint, Нік Пьяцца, SP Advisors, Домінік Меню, BNP Paribas та Енді Гундер, Американська Торгівельна Палата в Україні. 

Учасники засідання обговорили міжнародний досвід просування інвестицій в таких країнах, як Молдова, Німеччина, Ірландія, Грузія, Польща, Німеччина, Естонія та ін. А також було запропоновано створити портал invest.in.ua з повною інформацією про інвестиційний потенціал нашої країни. 

Юлія Ковалів зазначила: “У зв’язку з відсутністю достатнього державного фінансування та неефективністю попереднього інвестиційного агентства з сумнівною репутацією у нас немає можливостей створити нову агенцію з великим штатом та розпливчастими функціями. Це має бути компактна, максимально ефективна та гнучка команда професіоналів з чітко окресленими повноваженнями та зонами відповідальності”.

Наступне засідання робочої групи заплановане на 10 серпня 2015 року. Пропозиції щодо сприяння просуванню інвестицій в Україну приймаються від всіх бажаючих за адресою promotion@reforms.in.ua до 31 липня 2015 року включно.

Нагадаємо, що на дев'ятому засіданні Національної Ради Реформ 23 липня 2015 року відповідальним за Програму просування інтересів України в світі був призначений Айварас Абромавичус, Міністр економічного розвитку і торгівлі України.


По материалам: reforms.in.ua





Просмотров: 2138
Другие новости