Компании

все компании

"Турбоатом" запустив модернізовану турбіну Добротворської ТЕС-8

28 травня 2014 року, 16:46
Найбільший виробник турбінного обладнання завод "Турбоатом" (Харків) завершив модернізацію й запустив турбіну блоку №8 Добротворської теплової електростанції (Добротвір, Львівська область).

Про це сказано в повідомленні "Турбоатому".

"Після монтажу і комплексних пуско-налагоджувальних робіт на блоці №8 Добротворської ТЕС (Україна) було включено в мережу турбіну, модернізовану ВАТ "Турбоатом", - сказано в повідомленні.

Відповідно до повідомлення, роботи з монтажу здійснювалися при участі шеф-інженерів і фахівців підприємства.

Після завершення всіх монтажних і передпускових операцій 17 травня було виконано пуск блоку й проведено всі передбачені регламентом випробування.

На сьогодні на енергоблоці тривають роботи з пуско-налагодження й освоєння потужності.

Відповідно до контракту, укладеного в жовтні 2012 року, на блоці №8 Добротворської ТЕС "Турбоатом" виконав модернізацію парової турбіни К-160-130 з реконструкцією проточної частини циліндрів високого й середнього тиску (ЦВСТ), системи регулювання, першої опори, а також з установкою нового циліндра низького тиску (ЦНТ).

Поставка обладнання була завершена в листопаді 2013 року.

На станції працюють 2 парові турбіни К-160-130 виробництва "Турбоатому", які були уведені в експлуатацію в 1963 і 1964 році.

Як повідомляло агентство, після модернізації потужність турбоагрегату досягне 160 МВт за рахунок збільшення КПД ЦНТ до 85,5%. Крім того, підвищиться надійність і економічність турбіни й покращаться екологічні показники енергоблоку.

У зобов'язання підприємства входять проектування, поставка, шеф-монтажні роботи, участь у пуско-налагодженні, гарантійних випробуваннях і введенні обладнання в експлуатацію.

Добротворська ТЕС входить до складу енергогенерируючої компанії ПАТ "Західенерго" (ДТЕК).

"Турбоатом" спеціалізується на виробництві турбін для теплових і атомних електростанцій, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумулюючих електростанцій, газових турбін для теплових електростанцій, парогазового обладнання й іншого енергетичного обладнання.

75,22% акцій відкритого акціонерного товариства "Турбоатом" належить державі, компанія управляється Фондом державного майна.



По материалам: Украинская энергетика





Просмотров: 902
Другие новости