Компании

все компании

"Турбоатом" виготовив обладнання для Новосибiрської ГЕС

28 травня 2014 року, 16:47
Найбiльший виробник турбiнного обладнання завод "Турбоатом" (Харкiв) виготовив обладнання для модернiзацiї гiдротурбiни №6 Новосибiрської гiдроелектростанцiї (Росiя).

Про це сказано в повiдомленнi пiдприємства.

"ВАТ "Турбоатом" завершило роботу над замовленням для Новосибiрської ГЕС (станцiйний №6)", - сказано в повiдомленнi.

Також у ньому сказано, що в травнi 2014 року фахiвцi пiдприємства вiдвантажили останнi 10 мiсць обладнання.

На станцiю вiдвантаженi механiзми турбiни, маслоприйомник, запчастини й пристосування.

Контракт закрито у виробництвi.

Наразi на Новосибiрської ГЕС у присутностi представникiв ВАТ "Турбоатом" здiйснюється монтаж гiдроагрегата.

Уже змонтована камера робочого колеса, у монтажi перебуває напрямний апарат, далi монтуватимуть робоче колесо й iншi вузли гiдротурбiни.

Наразi на станцii 1 турбiна модернiзована й перебуває в експлуатацiї, 1 - у монтажi, 1 - у виробництвi з вiдвантаженням у 2014 роцi.

Як повiдомляло агентство, на Новосибiрськiй ГЕС "Турбоатом" виконує модернiзацiю шести гiдротурбiн 20-В-800 типу Kaplan iз замiною робочих колiс дiаметром 8 м.

Крiм того, пiдприємство виготовить i поставить заставнi частини, механiзми турбiн, включаючи напрямнi апарати, вали турбiн, пiдшипники, ущiльнення й iншi позицiї.

Модернiзацiя проходить у два етапи.

Перший - це поставка й установка турбiни без замiни генератора, у результатi чого потужнiсть агрегату зросте з 58,6 до 72 МВт.

На другому етапi пiсля реконструкцiї генератора проектна потужнiсть турбiни збiльшиться до 82 МВт.

На Новосибiрської ГЕС установлено 7 гiдротурбiн виробництва "Турбоатому", проектна потужнiстю кожноi турбiни становить 58,6 МВт.

Поставка обладнання почалася в 1956 роцi.

Також в обсяг зобов'язань "Турбоатома" входять модельнi випробування, розробка нового проекту, шеф-монтаж, технiчне керiвництво пусково-налагоджувальними роботами й здача агрегату в промислову експлуатацiю.

"Турбоатом" спецiалiзується на виробництвi турбiн для теплових i атомних електростанцiй, гiдравлiчних турбiн для гiдроелектростанцiй i гiдроакумулюючих електростанцiй, газових турбiн для теплових електростанцiй, парогазового обладнання й iншого енергетичного обладнання.

75,22% акцiй вiдкритого акцiонерного товариства "Турбоатом" належить державi, компанiя управляється Фондом державного майна.

По материалам: Украинская энергетика





Просмотров: 1141
Другие новости