Компании

все компании

ПУМБ: тижневий огляд фiнансових ринкiв

10 грудня 2012 року, 18:15
Вашій увазі пропонуємо черговий щотижневий аналітичний огляд фінансових ринків, що підготовлений експертами ПУМБ. Огляд включає аналіз тенденцій світового фінансового ринку, огляд макроекономічних показників України, ринків облігацій та цінних паперів, а також огляд валютного ринку та ринку золота. ПУМБ публікує аналітичні звіти щотижня та надає їх у відкритому доступі усім зацікавленим сторонам. Сподіваємося, ви знайдете цей огляд корисним для вашої роботи.
Ще один тиждень зростання

Світовий ринок
Провідні торговельні майданчики світу закінчили ще один передноворічний тиждень зростанням. Європейські фондові індекси показали кращий тижневий ріст, ніж індекси торгових майданчиків США, яким ледь вдалося вийти в «зелену зону» за результатами тижня.

У п’ятницю 7 грудня вийшла довгоочікувана статистика ринку праці США. Дані за листопад виявилися набагато кращими від очікувань. Зокрема, рівень безробіття склав 7,7% замість 7,9%. Значним був також ріст робочих місць у несільськогосподарскому секторі. І хоча експерти знову заговорили про недосконалість методології збору
статистики з ринку праці, ці дані допомогли витягнути тижневий результат американських фондових ринків у плюс.

Поточного тижня очікується рішення Федеральної резервної системи США з приводу запуску нового етапу програми викупу державних облігацій. Важливими економічними показниками будуть дані зі США з роздрібної торгівлі та інфляції.

Ринок облігацій
6 грудня міжнародне рейтингове агентство Moody’s Investors Service знизило рейтинг державних облігацій України на один щабель до «B3» з «B2», прогноз– «негативний», говориться в повідомленні агентства. Своє рішення Moody’s пояснює зниженням оцінки інституційної сили України, браком зовнішньої ліквідності, що підвищує ризики для
національної валюти і більш широкої фінансової та економічної кризи, а також відносно слабкими економічними прогнозами для України. На наш погляд, вказане зниження рейтингу не призведе до значних змін в котируваннях українських єврооблігацій, оскільки ризики, що відзначаються агентством, вже закладені в ціні цінних паперів.

З повною версією огляду трьома мовами можна ознайомитись у файлах, що додаються.

По материалам: ПУМБ


теги: ПУМБ



Просмотров: 1224
Другие новости