Компании

все компании

За січень-серпень падіння виробництва ПАТ «АК «Богдан Моторс» перевищило 23% і як наслідок – збитки понад 66 млн. гривень

18 вересня 2012 року, 14:12
Сумний тренд падіння виробництва автотехніки в Україні продовжується. З початку року «Богдан Моторс», один із найбільших виробників, скоротив виробництво техніки на 23,2% у порівнянні із 8 міс. 2011 року. Усього було виготовлено 10 716 транспортних засобів (8 міс. 2011 р. – 13 951 од.). Збитки підприємства щомісяця зростають.

За оперативними даними консолідований збиток ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» за вісім місяців поточного року склав 66,4 млн. гривень. Темпи зростання збитку одного з найбільших автомобілебудівників України катастрофічні. За офіційними даними за перше півріччя консолідований збиток був у два рази менший – 31,55 млн. гривень.

У той же час за січень-серпень поточного року, підприємства, що входять до складу ПАТ «АК «Богдан Моторс», перерахували у фонди та бюджети всіх рівнів майже 162 млн. грн. у вигляді податків та зборів.

Автовиробники в черговий раз звертаються із проханням до Президента, Уряду, Верховної Ради звернути увагу на жахливий стан галузі та негайно прийняти адекватні заходи по захисту внутрішнього ринку та підтримки бюджетоформуючих підприємств.

Виробники акцентують увагу на гострій необхідності прийняття остаточного рішення щодо введення в Україні утилізаційного збору з усіх авто що імпортуються, запровадження додаткового мита на імпорт авто, продовжити державні програми «Розвиток міського електротранспорту» та «Шкільний автобус», надавати компенсації за кредитними ставками при купівлі автотехніки вітчизняного виробництва, запровадити високі європейські екологічні стандарти тощо.

Використання створених в Україні виробничих потужностей (корпорацією "Богдан", "УКРАВТО", "Єврокар") не досягає і 20%. З врахуванням кризисних явищ, що продовжуються, компанії вимушені скорочувати працівників. На сьогодні у порівнянні з 2008 роком кількість працівників на всіх автозаводах скоротилася більш ніж на 53%.



По материалам: Богдан





Просмотров: 1266
Другие новости