Компании

все компании

Cosco купує 24,9% контейнерного терміналу у порту Гамбурга

28 жовтня 2022 року, 09:00
Cosco Shipping Port Ltd (CSPL) отримала дозвіл уряду Німеччини на купівлю 24,9% частки в контейнерному терміналі Tollerort в порту Гамбурга, пише China Daily. Тим часом спочатку планувалося, що китайська компанія придбає 35%.

Компанія HHLA, власник трьох терміналів у гамбурзькому порту, вітала це компромісне рішення.

"Ми цінуємо те, що рішення було знайдено в ході об'єктивних та конструктивних переговорів із федеральним урядом", - заявила голова ради директорів HHLA Анджела Тіцрат. Міністр економіки ФРН Роберт Хабек із партії "зелених" та представники інших партій висловлювали стурбованість щодо продажу китайської компанії того, що вони називали критично важливим об'єктом інфраструктури. Деякі німецькі законодавці заявляли, що це може створити залежність від Китаю, подібну до залежності країни від російських енергоресурсів.

Однак канцлер ФРН Олаф Шольц, колишній мер Гамбурга, відкинув цю критику та підтримав угоду. Канцлер чітко дав зрозуміти, що пропозиція стосується не продажу порту, а лише частки в одному терміналі, заявила офіційний представник уряду. Згідно з угодою CSPL не матиме права голосу, що означає неможливість впливати на прийняття управлінських або стратегічних рішень. У вересні минулого року HHLA і CSPL підписали угоду, згідно з якою китайська компанія придбає міноритарну частку у розмірі 35% у терміналі Tollerort.

Процес її перевірки урядом затягнувся і в серпні компанії домовилися про продовження крайнього терміну до 31 жовтня, щоб довести процес до успішного завершення. "Ми хочемо й надалі успішно розвивати ділові відносини з COSCO, які існують уже 40 років", - сказав Тітцрат. HHLA вважає, що завдяки інвестиціям CSPL термінал стане кращим хабом для азіатських перевезень. При цьому HHLA стверджує, що зберігає за собою одноосібний контроль над усіма основними рішеннями, і COSCO не отримає жодних ексклюзивних прав на термінал, який залишиться відкритим для контейнерних перевезень усіх клієнтів.




Просмотров: 247
Другие новости