Компании

все компании

71% американців виступають за посилення контролю обігу вогнепальної зброї

28 серпня 2022 року, 15:30
Щонайменше 71% опитаних американців вважає, що закони США, що регулюють оборот вогнепальної зброї, мають бути суворішими, свідчать результати опитування громадської думки Associated Press, дослідницького центру NORC та Школи вивчення державної політики Харріса.

Такої думки дотримується більшість респондентів із числа прихильників Демократичної партії, приблизно половина республіканців та більшість власників вогнепальної зброї.

При цьому основна частина демократів і республіканців вважає за необхідне проводити перевірки біографії покупців зброї в загальнонаціональному масштабі, дати право судам тимчасово забороняти придбання цього товару особам, які можуть становити загрозу собі та оточуючим, збільшити мінімальний вік для купівлі зброї до 21 року та заборонити її купувати. особам, кого раніше визнали винним у домашньому насильстві.

Також вісім із 10 опитаних відзначають зростання насильства із застосуванням вогнепальної зброї в США, дві третини - у своєму штаті.

Проте 60% респондентів заявили, що важливо зберегти за населенням право мати зброю для самооборони. 52% американців – 65% республіканців та 39% демократів – розцінюють як однаково важливі завдання зниження кількості масових перестрілок та захист права на володіння зброєю.

Опитування громадської думки відбувалося з 28 липня по 1 серпня, у ньому взяли участь 1 тис. 373 повнолітніх мешканців США. Похибка опитування становить 3,8 процентних пункти.

У травні газета New York Post з посиланням на дані сайту Gun Control Violence повідомила, що "кількість масових розстрілів у США в 2022 році перевищила кількість днів на рік".




Просмотров: 238
Другие новости