Компании

все компании

Курс на $10 тисяч. Ціна Bitcoin пробила новий рівень, Ethereum вийшов на рекорд

27 листопада 2017 року, 10:58
Вартість першої і найпопулярнішої на сьогоднішній день криптовалюти Bitcoin (біткоін) встановила рекорд. Не відстає і Ethereum, ціна якого також встановила новий рекорд.

У понеділок, 27 листопада, курс біткоіну досягав $9711 за монету. Так, за минулі вихідні ціна криптовалюти зросла майже на $1700 (у п'ятницю, 24 листопада, вона коливалася близько $8000).

Тобто всього за три дні курс біткоіну підскочив на 21%. А з початку листопада вартість криптовалюти зросла на 52%.

Таке різке зростання біткоіну пов'язане зі збільшенням уваги до ринку криптовалюта. Так, наприклад, минулого тижня нью-йоркська свопова біржа LedgerX запустила перші довгострокові ф'ючерсні опціони Bitcoin за ціною $10 тис.
Нагадаємо, що лише тиждень тому біткоін побив свій рекорд вартості на рівні $8101 за монету.

Не відстає і інша популярна криптовалюта - Ethereum (ефір). 27 листопада його курс підскочив до $493 за монету, що на сьогоднішній день є абсолютним рекордом ефіру.

З початку місяця ця криптовалюта подорожчала майже на 62%.
Нагадаємо, що в минулому біткоін пережив кілька так званих хардфорки (поділи ланцюга). Перший стався 1 серпня, у результаті чого утворилися дві криптовалюти - оригінальний Bitcoin (BTC) і новий Bitcoin Cash (BCC/BCH).

Другий - 24 жовтня, коли біткоін знову розділився на дві валюти. На цей раз від оригінального біткоіну відокремився Bitcoin Gold.

24 листопада від біткоіну відколовся Bitcoin Diamond (BCD). Його ініціаторами стала група анонімних розробників.

Крім того, розробникам довелося перенести ще один хардфорк - SegWit2x. Ця подія викликала різке падіння курсу біткоіну.


По материалам: НВ.БИЗНЕС





Просмотров: 1060
Другие новости