SpaceX готується запустити на орбіту дві ракети із супутниками

Ринки Технології 27.07.2023    17:05 SpaceX у п'ятницю за київським часом планує запустити на орбіту відразу дві ракети із супутниками, випливає з даних американської компанії.

Ракета-носій Falcon 9 повинна буде вивести на орбіту чергову партію з 22 міні-супутників компанії SpaceX для поповнення орбітального угруповання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink.

Запуск готується з 40-го стартового комплексу американських Космічних сил на мисі Канаверал у Флориді в четвер о 22:20 за часом Східного узбережжя США (у п'ятницю о 05:20 кв).

Це буде 97-м за рахунком запуском інтернет-супутників із травня 2019 року в рамках проєкту Starlink і 28-м із початку поточного року. SpaceX вивела на орбіту вже понад 4,8 тис. таких супутників. Частина з них вийшла з ладу або зійшла з орбіти. Понад 4,5 тис. апаратів залишаються на орбіті в робочому стані.

Перший багаторазовий ступінь ракети, який використовується в 15-й раз, повинен буде після відділення від носія здійснити керовану вертикальну посадку на морську платформу-дрон A Shortfall of Gravitas.

Важка ракета-носій Falcon Heavy з другої спроби (першу було скасовано напередодні за хвилину до старту з технічних причин) має вивести на геосинхронну орбіту американський телекомунікаційний супутник Jupiter 3 компанії EchoStar. Запуск планується зі стартового майданчика LC-39A на космодромі на мисі Канаверал у Флориді в півторагодинне тимчасове вікно, що відкривається в четвер о 23:04 за часом Східного узбережжя США (у п'ятницю о 06:04 за київським часом).

Супутник зв'язку вагою 9,2 тонни є найважчим у світі. Апарат призначений для високошвидкісного підключення до інтернету. Він здатний забезпечити максимальну пропускну здатність 500 гігабіт на секунду на території США, Канади, Мексики та Південної Америки. Вартість супутника оцінюють у $445 млн. Його замовила у виробника Maxar компанія EchoStar та її дочірнє підприємство Hughes Network Systems.

Після відділення від носія два бічні прискорювачі Falcon Heavy мають здійснити вертикальну посадку на майданчиках LZ-1 і LZ-2 на космодромі на мисі Канаверал у Флориді.
Теги:   SpaceX супутник ракети Переглядів:   434

Читайте також:

20.09

УЗА назвала десятку найбільших покупців української пшениці в серпні

20.09

АМКУ дозволив "ДК Київ Аулет" купити ТОВ "Трейд Солюшинз"

20.09

Новим главою Lloyd's of London стане Чарльз Роксбург