Компании

все компании

В Україні рецептурні ліки продаватимуть тільки за електронним рецептом

31 березня 2023 року, 16:13
З 1 квітня рецептурні ліки продаватимуть як за електронним, так і за паперовим рецептом, але в аптеках виник ажіотаж через побоювання, що можливості придбати препарати без рецепта не буде.

"Починаючи з 1 квітня рецептурні ліки можна буде придбати в аптеці ще й за електронним рецептом. Це зробить процес призначення простішим та ефективнішим. Водночас в Україні паперові рецепти продовжать діяти щонайменше до закінчення воєнного стану", - повідомило Міністерство охорони здоров'я.

Відомство нагадує, що відпуск рецептурних препаратів і раніше здійснювався за призначенням лікаря, фактично додається лише можливість скористатися електронним рецептом.

"МОЗ не розширює і не змінює перелік рецептурних ліків", - наголосили в МОЗ.

Водночас в аптеках виник ажіотаж через побоювання, що лікарські засоби, які традиційно широко застосовують українці, будуть доступні лише за рецептом.

У соціальних мережах пацієнти повідомляють, що в аптеках "виникли величезні черги", "сайти аптек не працюють", "фармацевти толком нічого не знають".

Водночас пацієнти повідомляють, що до переліку препаратів, відпуск яких з 1 квітня буде можливий тільки за рецептом, також потрапляють, зокрема, антибіотики, серцево-судинні та знеболювальні препарати.

Агентство "Інтерфакс-Україна" очікує коментарів аптечних мереж.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 949
Другие новости