Ціни на нафту перейшли до слабкого зниження

Нафта і газ Ринки 21.10.2022    16:30
Ціни на нафту перейшли від помірного зростання до слабкого зниження під час торгів у п'ятницю.

Грудневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 13:31 кск подешевшали на $0,13 (0,14%) – до $92,25 за барель. Котирування ф'ючерсів на WTI на грудень на електронних торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) до вказаного часу знизилися на $0,21 (0,25%) – до $84,30 за барель.

Напередодні обидві марки знизилися в ціні на кілька центів і можуть завершити в мінусі другий тиждень поспіль. Головним негативним фактором для нафтового ринку цього тижня стали "яструбині" коментарі керівників Федеральної резервної системи, які викликали зміцнення долара та зростання побоювань щодо рецесії в американській економіці.

"Вчора ф'ючерси на Brent та WTI втратили практично все зростання до кінця сесії. Це говорить про те, що ралі, викликане позитивними даними про запаси палива в США, виявилося недовговічним", - зазначили аналітики Vanda Insights. Тим часом, певну підтримку котируванням надали новини про можливе пом'якшення карантинних норм для туристів у Китаї.

Термін карантину може бути скорочений до 7 днів із поточних 10, написало агентство Bloomberg.

Чутки про послаблення обмежувальних заходів у Китаї були сприйняті інвесторами як сигнал про потенційне згортання політики "нульової терпимості" до коронавірусу, що, у свою чергу, може підштовхнути темпи економічного зростання та збільшення попиту на паливо в країні, пише The Wall Street Journal.
Теги:   нафта Переглядів:   219

Читайте також:

13.06

"Укрнафта" планує побудувати ще близько 100 МВт газової генерації

12.06

Азербайджан знизив видобуток нафти на 5,5%, експорт - на 6,6%

12.06

Фактична ціна реалізації газу в Україні в травні збільшилася на 12%