Фондові індекси країн АТР різко опускаються у вівторок

Ринки 11.10.2022    10:00 Фондові індекси країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) різко опускаються під час торгів у вівторок.

У тому числі тиск на ринки чинить падіння акцій технологічного сектора.

Як повідомлялося, влада США минулого тижня ввела нові обмеження на постачання передових чіпів та обладнання для виробництва напівпровідників до Китаю для запобігання розвитку військової галузі КНР за рахунок цієї продукції.

Крім того, азіатські ринки знижуються за динамікою Уолл-стріт.
Американські фондові індекси у понеділок знизилися за підсумками четвертої сесії поспіль. При цьому значення Nasdaq Composite опустилося до мінімуму за два роки - з 28 червня 2020 року, згідно з даними Dow Jones Market Data.

Значення японського індексу Nikkei 225 до 8:19 кв. зменшилося на 2,6%.

Профіцит рахунку поточних операцій Японії у серпні скоротився до 58,9 млрд ієн порівняно з 1,5 трлн ієн за аналогічний період місяцем раніше, свідчать дані міністерства фінансів Японії. Аналітики в середньому прогнозували профіцит на рівні 121,8 млрд ієн, згідно з Trading Economics.

Тим часом індикатор, який відстежує настрої в секторі послуг Японії, зріс у вересні на 2,9 пункту в порівнянні з показником місяцем раніше, до максимуму з червня на рівні 48,4 пункту, випливає із даних Economy Watchers.

У лідерах падіння серед компонентів індексу є акції Nidec Corp. (-9,4%), SMC Corp. (-6,7%) та Yaskawa Electric Corp. (-6,2%).
Гонконгський Hang Seng до 8:25 кв. опустився на 2,2%, шанхайський Shanghai Composite - на 0,2%.

Найбільше в Гонконгу падають папери Longfor Group Holdings Ltd. (-8,2%), Meituan (-7,2%) та Country Garden Holdings Co. Ltd. (-6,8%).
Південнокорейський індекс Kospi до 8:23 кв. зменшився на 2,1%.

Вартість акцій автовиробника Hyundai Motor знизилася на 4,8%.
Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чіпів та електроніки Samsung Electronics Co. знижуються на 1,4%, тоді як акції його конкурента LG Electronics – на 4,3%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 знизився на 0,3%.
Капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP та Rio Tinto опустилася на 0,4% та 0,6% відповідно.
Теги:   АТР фондові індекси Переглядів:   519

Читайте також:

02.06

Норвегія посилила правила захисту для біженців з України

02.06

У Мексиці обирають президента і депутатів парламенту

02.06

Зеленський: Україна визнає і Ізраїль, і Палестину