Ціни на нафту помірно зростають у п'ятницю

Нафта і газ Ринки 26.08.2022    10:16
Ціни на нафту помірно зростають у п'ятницю вранці після зниження напередодні.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:03 мск у п'ятницю становить $100,12 за барель, що на $0,78 (0,79%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ці контракти подешевшали на $1,88 (1,9%), до $99,34 за барель.

Ціна ф'ючерсів на WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить до цього часу $93,28 за барель, що на $0,76 (0,82%) більше за підсумкове значення попередньої сесії. До закриття торгів напередодні вартість WTI знизилася на $2,37 (2,5%), до $92,52 за барель.

"Нафтотрейдери фокусуються всього на двох речах, - сказав старший ринковий аналітик AvaTrade Наїм Аслан. - Це ймовірність укладання ядерної угоди щодо Ірану, яка дозволить повернути на ринок іранську нафту, і, що ще важливіше, видобуток у країнах ОПЕК".

"На ринку багато чуток про те, що укладення угоди з Іраном дуже ймовірне, оскільки країна, зважаючи на все, відмовилася від деяких важливих вимог, - додав він. - Тональність висловлювань представників США та їх союзників у Європі також здається вкрай позитивною".

Тим часом, Саудівська Аравія, найбільший виробник нафти в ОПЕК, почала вести розмови про скорочення видобутку картелем, зазначив експерт. "Це дозволяє заспокоїти головне побоювання трейдерів щодо того, що повернення на ринок іранської нафти дестабілізує баланс попиту та пропозиції", - сказав Аслам. Наступне засідання ОПЕК відбудеться 5 вересня.

Також учасники ринку стежать за щорічним економічним симпозіумом, що проходить у Джексон-Хоулі. У п'ятницю на заході відбудеться виступ глави Федеральної резервної системи Джерома Пауелла, на який може відреагувати долар, що, в свою чергу, позначиться на цінах на сировинні товари, зазначив старший стратег SIA Wealth Management Колін Чешинський.
Теги:   нафта Переглядів:   287

Читайте також:

31.05

Саудівська Аравія дорозмістить акції Saudi Aramco на суму до $12 млрд

31.05

Нафта дешевшає, Brent близько $81,75 за барель

29.05

"Укрнафта" збільшила добовий дебіт однієї зі свердловин у 25 разів