Ціни на нафту падають у понеділок

Нафта і газ Ринки 22.08.2022    10:42
Ціни на нафту падають у понеділок вранці після зниження за підсумками минулого тижня, інвестори оцінюють перспективи повернення на ринок іранської нафти.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:13 кск у понеділок складає $95,45 за барель, що на $1,27 (1,31%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів минулої п'ятниці ці контракти подорожчали на $0,13, до $96,72 за барель.

Ціна ф'ючерсів на WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить до цього часу $89,18 за барель, що на $1,26 (1,39%) менше від підсумкового значення попередньої сесії.

На час закриття минулої сесії вартість цих контрактів збільшилася на $0,27, до $90,77 за барель. За минулий тиждень Brent подешевшала на 1,5%, WTI – на 1,4%. У центрі уваги учасників ринку - заяви про переговори щодо ядерної угоди з Іраном, зроблені минулими вихідними. "Ми можемо бути ближчими до укладання угоди, ніж це було два тижні тому, але результат залишається непередбачуваним, оскільки зберігаються деякі протиріччя. Так чи інакше, результат не виглядає гарантованим", - повідомив порталу Axios представник Білого дому на умовах анонімності.

Тим часом президент США Джо Байден у неділю обговорив з лідерами Франції, Німеччини та Великобританії переговори про ядерну угоду, а також необхідність посилити підтримку партнерів у Близькосхідному регіоні, повідомляє агентство Bloomberg. Також ринок стежить за ситуацією у Китаї, найбільшому імпортері нафти у світі.

Влада провінції Сичуань продовжила обмеження на постачання електроенергії промисловим підприємствам і вжила інших екстрених заходів для боротьби з перебоями в енергопостачанні, пише Treading Economics.

Все це негативно впливає на активність у промисловому секторі регіону. Число діючих нафтових бурових установок у США минулого тижня не змінилося і становило 601 одиницю, повідомила нафтосервісна компанія Baker Hughes.
Теги:   нафта Переглядів:   307

Читайте також:

31.05

Саудівська Аравія дорозмістить акції Saudi Aramco на суму до $12 млрд

31.05

Нафта дешевшає, Brent близько $81,75 за барель

29.05

"Укрнафта" збільшила добовий дебіт однієї зі свердловин у 25 разів