Компании

все компании

"Фармак" адаптировал свой сайт для людей с нарушениями зрения

5 червня 2019 року, 17:27
"Фармак" адаптировал свой сайт для людей с нарушениями зрения

(подается на языке оригинала)

За останнє десятиліття поширеність глаукоми в Україні зросла на третину серед працездатного населення. Прогнозується, що у 2020 році у світі кількість хворих на глаукому зросте до 78 млн людей. Щорічно в Україні реєструється приблизно 4,5 тисячі первинних інвалідів унаслідок захворювань очей, з них половина сліпі. Загалом кількість сліпих та слабкозорих перевищує цей показник у десять разів.

Серед усіх офтальмологічних захворювань глаукома є найпідступнішою. Людина непомітно та поступово втрачає зір аж до повної сліпоти. Поширення глаукоми в усіх регіонах світу набуло характеру пандемії.

"Важливим завданням "Фармак" є донести медичній спільноті актуальність вчасної діагностики глаукоми та вчасного призначення сучасного лікування. Ми робимо свій внесок у боротьбу з глаукомою і сприяємо ранній діагностиці цього захворювання. Для цього разом із лікарями "Школи глаукоми" організованою "Фармак", в людей вимірюється гострота зору, яких збирають для проходження скринінгу. Якщо в когось виявляють відхилення від норми, діагностують причину. Лікар вимірює в людини внутрішньоочний тиск. Якщо він більший за норму, людину записують на подальший прийом до лікаря-офтальмолога та запрошують прослухати лекцію з рекомендаціями щодо способу життя, які можуть допомогти зберегти зір.", – зазначив Євгеній Шлапак, консультант з маркетингу офтальмологічної групи, відділу маркетингу рецептурних препаратів №2 ПАТ "Фармак".

Скористатися новою функцією сайту "Фармак" можуть люди із порушенням сприйняття кольорів, а також ті, що мають короткозорість і потребують збільшення шрифтів для можливості читання тексту.

"Ми багато разів говорили про те, що лідерство у "Фармак" – це не спочивати на лаврах, а постійно розвиватися, впроваджуючи сучасні технології та передові проекти. Саме тому "Фармак" прийняв рішення адаптувати сайт до потреб людей зі слабким зором. Напрям офтальмології для "Фармак" є дуже важливим. Компанія випускає 20-ть продуктів для лікування та профілактики захворювань очей. Тому потреби людей із порушенням зору ми знаємо з перших рук. Я впевнена в тому, що в найближчому майбутньому всі проекти онлайн і офлайн будуть адаптуватися до людей з особливими потребами. У цьому ключ до здорового суспільства й розвиненої держави", – зазначила Олена Зубарєва, керівник департаменту корпоративних комунікацій ПАТ "Фармак".

Прискорення темпу життя в сучасному світі має свої наслідки. По-перше, причина зростання поширеності хвороб ока – більш складний спосіб життя людей, пов’язаний зі збільшенням навантаження на судини та нервові закінчення, погіршенням якості харчування та уповільненням метаболічних процесів із віком. По-друге, причиною зростання кількості людей, що страждають на короткозорість, є різке скорочення рухової активності сучасних людей, збільшення зорових навантажень, пов’язаних із глобальною комп’ютеризацією.

"Ми розробили цей функціонал, спираючись на міжнародний досвід. Адже тема доступності інтернет-простору для людей із різними порушеннями зору досить актуальна. На жаль, в Україні вона ще не є трендовою, якщо порівнювати з Європою. Та ми наполягаємо на необхідності створення рівних умов для різних верств населення", – зазначає Дмитро Танасов, керівний партнер DL Agency.

В Україні, як і у світі загалом, фіксують загрозливу тенденцію до зниження гостроти зору в населення. Ось що каже Оксана Вітовська, головний позаштатний фахівець МОЗ України з питань захворювання органів зору: "Найчастіше погіршення зору спостерігається в шкільному віці (короткозорість чи далекозорість) або після 40 років (від захворювань глаукома й катаракта). Найбільша проблема при цьому – несвоєчасне звернення до лікарів, яким важко допомогти людині на пізніх стадіях розвитку захворювань".

За даними МОЗ України сьогодні приблизно 840 тис. дітей страждають на різні офтальмологічні захворювання: короткозорість, далекозорість, косоокість, астигматизм, амбліопію.

Факти про глаукому:

- глаукома – це захворювання, що характеризується розвитком оптичної нейропатії, поступовим порушенням поля зору, які пов’язані з підвищенням внутрішньоочного тиску;
- зір падає до повної незворотної сліпоти;
- на початкових стадіях перебіг захворювання безсимптомний;
- за даними ВООЗ 50% хворих у розвинених країнах та 90% у країнах, що розвиваються не підозрюють про наявність у них проблеми, не отримують лікування й не спостерігаються в лікарів;
- 82% людей входять у вікову групу 50 років і більше;
- 80% всіх випадків порушення зору можна запобігти або вилікувати.

Тільки покращуючи знання пересічних громадян про загрози, що несе глаукома та інші хвороби органів зору, ми зможемо загальмувати розвиток пандемії погіршення зору.





Просмотров: 596
Другие новости