Ліквідність поступово зростає



24 січня 2018 года
ICU

У понеділок загальний обсяг ліквідності у банківській системі зріс на 0.87 млрд грн і за підсумками вівторка може досягнути рівня 100 млрд. Зростання ліквідності у понеділок було забезпечене збільшенням резервних грошей за рахунок конвертації готівки, притоку коштів за монетарними операціями НБУ, а також завдяки низькому рівню відтоку за операціями Держказначейства.

Залишки коштів на коррахунках банків у НБУ скоротились на 0.90 млрд грн, але вкладення у депозитні сертифікати суттєво збільшилися. Оскільки у понеділок НБУ розміщував тільки депсертифікати овернайт, банки придбали їх на 1.78 млрд грн більше, ніж минулої п'ятниці.

Висновок: Попри вилучення НБУ орієнтовно 1.36 млрд грн учора через валютний аукціон, за підсумками вівторка ліквідність може продовжити зростання. Підтримку ліквідності забезпечуватиме здійснене у вівторок відшкодування ПДВ у сумі 4.22 млрд. При умові низького обсягу відтоку за податковими платежами, це компенсує вплив валютного аукціону та може підняти рівень ліквідності до 100 млрд грн.

Источник: ICU

Другие обзоры облигаций от ICU


Компании

все компании