Держказначейство збільшує витрати



18 січня 2018 года
ICU

У вівторок обсяг коштів, що були отримані банками понад 3.7 млрд сплачених на рахунки Держказначейства, -- склав 1.11 млрд грн. Це вдруге цього року сальдо операцій ДКС було на користь ліквідності. Разом із конвертацією готівки у резервні гроші, це дозволило сформувати позитивний вплив автономних чинників в обсязі 1.88 млрд грн. Цих надходжень було достатньо, щоби компенсувати абсорбування ліквідності Нацбанком через продаж валюти, яке склало 1.32 млрд. У підсумку, загальний обсяг ліквідності зріс на 0.57 млрд грн.

При цьому, банківські установи розпочали повертати кошти у депозитні сертифікати, вилучені на минулому тижні. Банки збільшили загальний обсяг депозитних сертифікатів в обігу на 3.29 млрд грн, придбавши двотижневих інструментів на 4.63 млрд і зменшивши вкладення у депсертифікати ОН на 1.35 млрд грн.

Висновок: Ліквідність поступово стабілізується, але наразі значні обсяги коштів можуть бути вилучені НБУ через погашення кредитів або через продаж валюти. Тож ліквідність залишатиметься волатильною, особливо з урахуванням учорашнього придбання ОВДП за підсумками аукціону. Відшкодування ПДВ зростає, але наразі досягає лише мільярда гривень з початку року.

Источник: ICU

Другие обзоры облигаций от ICU


Компании

все компании