Ліквідність прямує до максимуму



27 грудня 2017 года
ICU

Минулої п'ятниці Держказначейство надало значну підтримку ліквідності, що склала 13.25 млрд грн, включаючи 3.25 млрд відшкодування ПДВ. Попри відтік через валютні аукціони, повернення частини кредитів НБУ та конвертацію резервних грошей у готівку, загальний обсяг ліквідності встановив рекорд цього місяця та з середини серпня цього року, досягнувши 94.05 млрд грн. Додаткові кошти розподілились між депозитними сертифікатами та резервними грошима.

Залишки на коррахунках банків у НБУ зросли на 5.78 млрд грн, а вкладення у депсертифікати збільшились на 3.41 млрд. Оскільки банки сплатили 1.30 млрд за операціями з валютою та повернули 0.80 млрд кредитів, відтік за монетарними операціями склав 2.10 млрд грн. Ще 1.93 млрд було конвертовано у готівку, тож збільшення ліквідності склало 9.19 млрд грн.

Висновок: Держказначейство здійснило витрат з урахування відшкодування ПДВ на суму понад 20 млрд грн, що і стало причиною значного зростання ліквідності. Збір доходів теж зріс минулої п'ятниці і досягнув 7.6 млрд грн з можливістю до продовження зростання. Однак збільшення витрат є значно суттєвішим, тож ліквідність продовжить зростати і може перевищити рекорд цього року, який було зафіксовано цього року наприкінці квітня на рівні 117.44 млрд грн.

Источник: ICU

Другие обзоры облигаций от ICU


Компании

все компании