Останній цього року аукціон ОВДП



26 грудня 2017 года
ICU

Сьогодні Міністерство фінансів проведе останнє цього року розміщення ОВДП і запропонує одразу шість випусків, один з яких буде номінований в іноземній валюті. Це буде дорозміщення облігацій номінованих у євро з погашенням у червні 2019 року. Гривневі інструменти матимуть терміни обігу від трьох місяців до трьох років.

У попередні тижні Мінфін переважно розміщував короткострокові гривневі облігації, а більш довгострокові користувалися невисоким попитом. При цьому, дохідність на короткому кінці кривої вирівнялась на 16.00%, а 5-річні облігації нещодавно, якраз напередодні підвищення облікової ставки, розміщувались за ставкою 15.74%.

Висновок: Цілком імовірно, що короткий кінець кривої дохідності так і залишиться на рівні 16.00%. А от дохідності 2-3-річних інструментів можуть підтягнутися до цього рівня і розміститися близько до 15.85%, між короткостроковими та 5-річними. Рішення емітента може знову здивувати і дохідності знову можуть зрости, якщо існуватиме нагальна потреба залучення фінансування, що навряд чи буде можливо без підвищення ставок.

Источник: ICU

Другие обзоры облигаций от ICU


Компании

все компании