Компании

все компании

З вини водіїв-іноземців із полісом "Зелена карта" в Україні за рік сталося понад 300 ДТП

27 лютого 2024 року, 14:08
З вини водіїв-іноземців із чинним договором страхування "Зелена картка" торік на території України сталося 315 дорожньо-транспортних пригод (ДТП).

Як повідомляють у Facebook Моторного (транспортного) страхового бюро України, відповідно до закону України про обов'язкове страхування автоцивільної відповідальності, у таких випадках шкоду потерпілому водієві відшкодовують за рахунок коштів Фонду страхових гарантій МТСБУ.

"Така регламентна виплата здійснюється на умовах та обсягах, встановлених законодавством України, та принципами взаємного врегулювання шкоди на території країн-членів міжнародної системи автомобільного страхування "Зелена картка", наголошується в повідомленні.

МТСБУ є єдиним об'єднанням страховиків, які здійснюють обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів за шкоду, заподіяну третім особам.

"Зелена картка" - система страхового захисту потерпілих у дорожньо-транспортній пригоді незалежно від країни їхнього місця проживання та країни реєстрації транспортного засобу. "Зелена карта" поширюється на територію 45 країн Європи, Азії та Африки.

Згідно з рішенням, ухваленим Генеральною асамблеєю Ради Бюро міжнародної системи автострахування "Зелена карта" в Люксембурзі в травні 2004 року, Україна з 1 січня 2005 року є повним членом цієї системи.




Просмотров: 157
Другие новости