Компании

все компании

Головну новорічну ялинку країни встановлять у Києві на Софійській площі

27 листопада 2023 року, 12:39
Новорічну ялинку в Києві буде встановлено на Софійській площі, як і минулого року, коштом меценатів, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Таке рішення ухвалила сьогодні Рада оборони столиці. Місто грошей не витрачатиме. Як і минулого року, ялинку встановлять і прикрасять коштом меценатів. І з дотриманням режиму обмеження використання електроенергії. Відповідальність за встановлення та обслуговування головної новорічної ялинки, все ресурсне та фінансове забезпечення, пов'язане з цим, бере на себе ТОВ "Глобал-Декор", - написав Кличко в Телеграм у понеділок.

За його словами, масових заходів, ярмарків і розваг на Софійській площі не передбачено. "Якщо райдержадміністрації міста плануватимуть якісь святкові заходи в районах, то виключно з дотриманням правил безпеки в місцях, де є укриття. І теж не коштом бюджету Києва", - додав міський голова.

За словами Кличка, новорічну ялинку в столиці буде встановлено вже до 6 грудня, а до 10 січня буде демонтовано. Це раніше, ніж торік, "оскільки цього року відзначаємо Різдво за новоюліанським календарем", пояснив мер.




Просмотров: 156
Другие новости