Компании

все компании

Microsoft закрила операцію з купівлі Activision Blizzard

15 жовтня 2023 року, 12:44
Американська Microsoft Corp. закрила операцію з купівлі розробника відеоігор Activision Blizzard, ідеться в повідомленні Microsoft на сайті Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) США.

Раніше в п'ятницю угоду схвалив британський антимонопольний регулятор - Управління із захисту конкуренції та ринків (Competition and Markets Authority, CMA).

При цьому Федеральна торгова комісія США (Federal Trade Commission, FTC) все ще докладає зусиль для того, щоб заблокувати угоду через внутрішній суд, який може спробувати скасувати транзакцію після її закриття, пише Financial Times.

У п'ятницю Activision також опублікувала на своєму сайті текст електронного листа глави компанії Боббі Котіка на адресу співробітників, згідно з яким він залишиться на своїй посаді до кінця року. Раніше очікувалося, що Котик покине розробника ігор відразу після закриття угоди з Microsoft, пише The Verge.

Вартість Activision у рамках транзакції оцінюють у $75 млрд без урахування чистих грошових коштів. FT називає її найбільшою в історії індустрії відеоігор, The Wall Street Journal - найбільшою в історії Microsoft.

У липні цього року окружний суд відхилив клопотання FTC про накладення заборони на укладення угоди, у зв'язку з чим FTC повідомила апеляційний суд у Сан-Франциско про намір опротестувати рішення судді про відмову в блокуванні злиття Microsoft Corp. і Activision Blizzard.

"Рішення окружного суду гранично ясно дає зрозуміти, що ця угода є благом як для конкуренції, так і для споживачів, - прокоментував намір регулятора оскаржити постанову суду президент Microsoft Бред Сміт. - Ми розчаровані тим, що FTC продовжує намагатися виграти явно слабку справу в суді, і ми будемо протидіяти спробам перешкодити завершенню угоди".

Регулятор вважає, що купівля Activision дасть Microsoft можливість обмежувати доступ користувачів до відеоігор компанії на пристроях крім Xbox. Крім того, регулятор вважав, що угода може призвести до підйому цін на відеоігри, погіршення їхньої якості на альтернативних платформах, а також до повної відмови від надання доступу до відеоігор користувачам інших приставок.

Зі свого боку представники компаній заявили, що не мають наміру будь-яким чином обмежувати доступ до ігор, включно з популярною серією "Call of Duty", для власників інших приставок.

"Факти залишилися колишніми, - сказав представник Activision. - Ми впевнені, що США залишаться серед 39 країн, які дозволили закриття угоди. Ми готові відстоювати нашу позицію в суді".

Угода з придбання Activision була анонсована півтора року тому, проте була закрита тільки зараз. Проти угоди також виступало Управління із захисту конкуренції та ринків Великої Британії.

По материалам: Financial Times





Просмотров: 228
Другие новости