Компании

все компании

AGCO придбає активи Trimble на суму $2 млрд

29 вересня 2023 року, 08:23
Американський виробник техніки для сільгоспробіт AGCO заплатить $2 млрд готівкою за 85% активів у сільськогосподарському портфелі компанії Trimble Inc., що займається розробкою навігаційних систем, повідомляє MarketWatch.

У рамках угоди сторони створять спільне підприємство, яке стане ексклюзивним постачальником технологій точного землеробства Trimble Ag.

Точне землеробство - це широкий спектр інструментів (GPS, датчики, дрони тощо), які використовуються для планування посіву, підготовки ґрунту та моніторингу його стану, контролю за рівнем вологості та температурним режимом, а також для збору врожаю.

Компанії очікують, що синергетичний ефект від угоди становитиме $100 млн до третього року з моменту завершення угоди, яке заплановано на першу половину 2024 року.

AGCO планує оплатити купівлю активів за рахунок наявних ліквідних коштів, вільного грошового потоку і нових боргових зобов'язань - компанія повідомила, що залучила бридж-фінансування в розмірі $2 млрд від Morgan Stanley Senior Funding.

Акції AGCO і Trimble додають у ціні 1,3% і 3,9% відповідно під час попередніх торгів у четвер.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 194
Другие новости