Компании

все компании

Володимиру Зеленському в Нью-Йорку вручили найвищу премію Atlantic Council

21 вересня 2023 року, 16:48
Президента України Володимира Зеленського під час візиту до США нагороджено премією Atlantic Council Global Citizen Awards, якою відзначають видатних людей, що роблять внесок у поліпшення світу.

Як повідомляє пресслужба президента, найвищу нагороду Atlantic Council присудили очільнику Української держави ще в травні поточного року в Києві. У Нью-Йорку ж відбулася офіційна церемонія вручення нагороди, яку він присвятив українському народу та партнерам.

"Якщо говорити відверто, це не моя нагорода. Цю нагороду я присвячую всім українцям і українкам в уніформі. Я присвячую цю нагороду всім нашим дітям, яких убили російські терористи. Ми ніколи не забудемо цього. Я присвячую цю нагороду всім батькам, матерям, які виховали таких відважних українських солдатів, а також усім вчителям, усім лікарям, які не покинули Україну з початком повномасштабної війни", - сказав Зеленський на церемонії вручення.

"І, звісно, я присвячую цю нагороду всім партнерам України: Сполученим Штатам, ЄС, усім сміливим країнам, які були поруч із нами і підтримували нас. Велике вам спасибі! Я присвячую цю нагороду всім людям у світі, які борються за свободу і демократію, як і ми, українці. Слава Україні!" - додав президент.

Цьогоріч у Global Citizen Awards 2023 також узяли участь: канцлер Німеччини Олаф Шольц, який отримав нагороду за значний внесок у забезпечення миру в Європі та протистояння загрозі глобальній демократії з боку Росії; прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішида, якого відзначили за лідерство у G7 у контексті зміцнення Глобального Півдня та сприяння міжнародному співробітництву; міністерка фінансів США Джанет Єллен, яку нагороджено за 40-річну кар'єру економістки, політичне лідерство задля забезпечення сталої й інклюзивної економіки США та світу; міністр фінансів США Джанет Єллен, яку нагороджено за 40-річну кар'єру економіста, політичне лідерство задля забезпечення сталої й інклюзивної економіки США та світу

Захід відвідало близько 700 осіб, зокрема чинні та колишні глави держав, урядів, посли ООН, представники адміністрації США, керівники глобального бізнесу, ЗМІ та лідери громадської думки. Церемонію висвітлювали провідні медіа Сполучених Штатів.




Просмотров: 684
Другие новости