Компании

все компании

Кіпрська компанія, що входить до Parimatch, звернулася до Верховного суду з адміністративним позовом до президента України

5 вересня 2023 року, 15:40
Кіпрська Weplay Media Holding Limited, що входить в українську групу Parimatch, звернулася до Верховного Суду як суду першої інстанції з адміністративним позовом до президента України Володимира Зеленського з вимогою скасувати запроваджені указом від 10 березня цього року санкції щодо компанії як протиправні.

Як ідеться в ухвалі суду від 10 серпня, оприлюдненій у судовому реєстрі, суд відкрив провадження, залучив як третіх сторін Службу безпеки України (СБУ) і Раду національної безпеки й оборони (РНБО) і призначив справу до розгляду колегією Касаційного адміністративного суду з п'яти осіб на 5 вересня.

У справі уточнюється, що Weplay Media Holding пов'язана винятково з володінням об'єктами права інтелектуальної власності (торговельні марки, програмне забезпечення) і часткою в статутному капіталі ТОВ "Покерматч.юа".

Водночас ця справа відсутня у списку тих, які 5 вересня розглядає суд.

Водночас на 6 вересня призначено слухання одразу кілька подібних справ щодо оскарження санкцій, запроваджених указами президента. Зокрема, йдеться про позови бізнесмена й ексдепутата Вадима Новинського (санкції запроваджено указом від 1 грудня 2022 року), президента Skyrizon Ду Тао (указ від 29 січня 2021 року), ексочільника Одеської митниці Михайла Грібанова (указ від 21 квітня 2021 року), ТОВ "Епівал Енерджі" (указ від 25 березня 2021 року), керівника "Партії Шарія" Ольги Бондаренко (указ від 20 серпня 2021 року).

На 7 вересня призначено розгляд ще трьох подібних справ, на 11 вересня - ще 10.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський указом від 10 березня ввів у дію ухвалене того самого дня рішення Ради нацбезпеки і оборони України (РНБО) про запровадження санкцій щодо 120 фізичних і 287 юридичних осіб.

Серед букмекерських компаній і лотерей, щодо яких було запроваджено санкції, - українські ТОВ "Паріматч", Фінансова компанія "Лео", "ПокерматчUA", "Твоя беттінгова компанія" і "Плей Фан Інвестмент".

Із холдингу "Паріматч" нові санкції торкнулися також Parimatch United Investments Limited (Великобританія), Fullgear Investments Ltd, Auspicia Limited (обидві - Кіпр), Suncast Furure N.V. (Кюрасао, Нідерланди), а також Parimatch Foundation Limited (Кіпр).

Джерело: https://reyestr.court.gov.ua/Review/112757805

https://supreme.court.gov.ua/supreme/gromadyanam/kas/




Просмотров: 271
Другие новости