Компании

все компании

Ощадбанк запустив фінлізинг для корпоративних клієнтів

16 серпня 2023 року, 14:49
Державний Ощадбанк запровадив послугу фінансового лізингу для корпоративних клієнтів, стартувавши з тристороннього договору про поставку однієї одиниці вантажно-розвантажувальної техніки Liebherr на суму понад EUR5 млн, повідомила прес-служба банку.

"Ощадбанк надаватиме послуги з лізингу корпоративним клієнтам на індивідуальних умовах для придбання сільськогосподарської техніки, техніки вантажно-розвантажувальних робіт, іншого промислового обладнання", - зазначила фінустанова.

Уточнюється, що перший тристоронній договір про надання Ощадбанком фінансового лізингу українській компанії (її найменування не уточнюється) було підписано у Варшаві.

Заступник голови правління Ощадбанку, відповідальний за корпоративний бізнес, Юрій Каціон нагадав, що, за даними НБУ, обсяги лізингу з лютого 2022 року впали на 60%, однак, на його думку, в умовах значної втрати підприємствами активів послуга фінлізингу, яка дає змогу без застави отримати нову техніку для розвитку бізнесу, буде затребувана.

"Виходячи з того, що втрати активів бізнесу в Україні від війни перевищують $11 млрд, застава майна за кредитним договором перестала бути простим способом отримання фінансування. Тому ми розвиваємо інші напрямки підтримки наших клієнтів у відновленні бізнес-активності", - сказав Каціон.

Він додав, що постачання вантажно-розвантажувальної техніки Liebherr сприятиме збільшенню пропускної спроможності експортно-імпортних перевезень, що є надзвичайно важливим для економічного потенціалу України, з огляду на заблоковані та зруйновані логістичні шляхи.




Просмотров: 198
Другие новости