Компании

все компании

KSG Agro за результатами I кв. 2023 року оновив рейтинг uaА+

9 серпня 2023 року, 04:47
KSG Agro за результатами I кв. 2023 року оновив рейтинг uaА+

Агрохолдингу KSG Agro оновлено рейтинг за національною шкалою на рівні uaА+ (рейтинг за міжнародною шкалою Агентства на рівні ВОВ) рейтинговим агентством "Експерт-Рейтинг", повідомила прес-служба агрохолдингу.

"Рейтинговий комітет РА "Експерт-Рейтинг", незважаючи на широкомасштабну агресію Росії та складну ситуацію в українському агросекторі, відновив довгостроковий кредитний рейтинг KSG Agro за національною шкалою на рівні uaА+. Це означає, що позичальник або окремий борговий інструмент із рейтингом uaА характеризується високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами", - повідомили в агрохолдингу та додали, що кредитний рейтинг присвоєно на основі аналізу даних консолідованої звітності KSG Agro за перший квартал 2023 року.

Експерти рейтингового агентства зазначили, що переважну частку в структурі довгострокових зобов'язань KSG Agro станом на 31 березня 2023 року займали довгострокові кредити, обсяг яких в аналізованому періоді знизився на 7,59% до $24 млн. Водночас обсяг отриманих KSG Agro короткострокових кредитів із 31 березня 2022 року до 31 березня 2023 року зменшився на 21,97% і становив $2,67 млн.

Обсяги реалізації продукції холдингу в аналізованому періоді істотно зросли: дохід від реалізації за I квартал 2023 року порівняно з I кварталом 2022 року зріс на 44,52% і склав $5,12 млн, що пояснюється збільшенням експорту зернових культур поточного року.

Аналіз консолідованої фінансової звітності KSG Agro експертами агентства засвідчив, що показник EBITDA за підсумками першого кварталу 2023 року порівняно з першим кварталом 2022 року зріс на 22,90% до $1,87 млн, а співвідношення між сумою EBITDA за I квартал 2023 року та обсягом кредитів станом на 31 березня 2023 року зросло порівняно з торішнім показником на 1,72 в.п. до 7,08%.

Від початку російського вторгнення в безпосередній близькості від активів Агрохолдингу бойових дій не відбувалося. Також вони не постраждали від повені внаслідок підриву Росією греблі Каховської ГЕС і мають альтернативні джерела водопостачання. Як і торік, у першому кварталі 2023 року KSG Agro використовував більше власного зерна для виробництва кормів замість їхньої закупівлі, що зменшувало залежність холдингу від зовнішніх постачальників кормових компонентів під час війни, зазначили аналітики.

"Компанія успішно завершила весняну посівну кампанію і керівництво KSG Agro не очікує суттєвих перебоїв у своєму виробничому циклі та значущого негативного впливу російського вторгнення на господарську діяльність у найближчому майбутньому. Агентство відзначає збільшення обсягів реалізації продукції та показників ефективності холдингу, а також зростання співвідношення між EBITDA і кредитами", - резюмували РА "Експерт-Рейтинг".

Вертикально інтегрований холдинг KSG Аgro займається свинарством, а також виробництвом, зберіганням, переробкою та продажем зернових і олійних культур. Його земельний банк становить близько 21 тис. га в Дніпропетровській і Херсонській областях.

За даними агрохолдингу, він входить до топ-5 виробників свинини в Україні.

Минулий рік KSG Agro через розпочату Росією повномасштабну війну завершив 2022 рік із чистим збитком $1,68 млн порівняно з $17,71 млн чистого прибутку 2021 року, його EBITDA скоротилася в 5,5 раза - до $1,79 млн, а виручка - на 47,3%, до $16,2 млн.


теги: KSG Agro



Просмотров: 303
Другие новости