Компании

все компании

Більшість фондових індексів Європи помірно піднімаються

18 липня 2023 року, 15:40
Більшість європейських фондових індексів помірно піднімаються під час торгів у вівторок, інвестори оцінюють корпоративні новини і чекають статданих зі США.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 за даними на 11:20 кв підвищився на 0,19%, до 458,77 пункту.

Британський індикатор FTSE 100 додає 0,23%, німецький DAX - 0,1%, французький CAC 40 - -0,18%, італійський FTSE MIB - 0,03%. Іспанський IBEX 35 втрачає 0,21%.

Дані про роздрібні продажі в США в червні будуть опубліковані о 15:30 кв у вівторок. Опитані Trading Economics аналітики прогнозують, що показник зріс на 0,5% відносно попереднього місяця після підйому на 0,3% у травні.

Акції Novartis AG зростають у ціні на 3,6%. Швейцарський фармацевтичний гігант наростив виручку в другому кварталі на 7%, чистий прибуток - на 37%, а також оголосив buyback на суму до $15 млрд.

На тлі сильного першого півріччя компанія також підвищила прогноз зростання виручки у 2023 році до 7-9% (high single digit) з 4-6% (mid-single digit). Крім того, рада директорів схвалила виділення бізнесу Sandoz, що випускає дженерики. Очікується, що підрозділ стане незалежним на початку четвертого кварталу, його акції торгуватимуться в Цюріху, ADR - у США.

Котирування акцій банку SEB знижуються на 0,5%, хоча він відзвітував про кращий, ніж очікувалося, операційний прибуток у другому кварталі.

Інший шведський банк, Swedbank, також опублікував позитивну квартальну звітність, і його акції дорожчають на 1,1%.

Ціна акцій французького ритейлера Casino Guichard-Perrachon знизилася на 3,6%. Компанія, що перебуває в складному фінансовому становищі, заявила про продовження переговорів із чеським мільярдером Даніелом Кретинські про можливу реструктуризацію заборгованості.

Капіталізація Ocado злетіла на 15% після того, як продуктовий онлайн-рітейлер підтвердив річні прогнози і відзвітував про зростання виручки в першому півріччі.

Ринкова вартість фармкомпанії AstraZeneca зросла на 0,6% після того, як американські регулятори схвалили препарат, розроблений спільно з французькою Sanofi для боротьби з респіраторно-синцитіальним вірусом у дітей. Папери Sanofi дорожчають на 0,5%.

Капіталізація найбільших європейських енергетичних компаній TotalEnergies, BP plc і Shell коливається в межах 0,2%.

На торгах у Німеччині лідерами підйому є Covestro AG (+3,4%), а також Vonovia SE і Rheinmetall AG (+1,9%), а лідером зниження - папери Deutsche Telekom AG (-2,1%).




Просмотров: 325
Другие новости