Компании

все компании

"Кернел" розширює співпрацю з Unimot Group

8 липня 2023 року, 11:40
Українська агропромислова група "Кернел" підписала угоду про розширення співпраці з польським імпортером пального Unimot Group, повідомила компанія у Facebook.

"З початком повномасштабної війни ми разом з іншими учасниками ринку були змушені переорієнтувати ланцюги постачання пального. У розпал цього процесу Kernel підписав перший формульний контракт із польським імпортером пального Unimot Group", - зазначили у пресслужбі агрохолдингу.

Згідно з підписаною в рамках конференції Petroleum Ukraine 2023 угодою, польська компанія постачатиме агрохолдингу пальне, мастильні матеріали, бітуми та газ. Зі свого боку, Kernel розвиватиме складську і транспортну інфраструктуру, використовуватиме взаємовигідні фінансові механізми.

Компанії також домовилися про співпрацю у сфері сонячної енергетики та проєктів, спрямованих на декарбонізацію виробництва.

Unimot Group - лідер серед імпортерів Польщі: 1,8 млн куб. м реалізації на рік, 9 паливних терміналів загальною потужністю 350 тис. куб. м. Компанія володіє мережею АЗС AVIA, яка налічує понад 3200 станцій у Європі.

Kernel до війни посідав перше місце у світі з виробництва соняшникової олії (близько 7% світового виробництва) та її експорту (близько 12%). Компанія є одним з найбільших виробників і продавців бутильованої олії в Україні. Крім того, Kernel займається вирощуванням агропродукції та її реалізацією.

За перше півріччя 2023 ФР (липень-грудень 2022 року) "Кернел" скоротив чистий прибуток порівняно з аналогічним періодом минулого року на 12,6% - до $370,31 млн за падіння виручки на 41,3% - до $1 млрд 889,78 млн.




Просмотров: 422
Другие новости