Компании

все компании

США готують нові обмеження на експорт чипів до Китаю

28 червня 2023 року, 15:40
Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість введення нових обмежень на експорт до КНР чипів для сфери штучного інтелекту, розраховуючи утруднити надходження на китайський ринок технологій, що мають, зокрема, і військове призначення, пише газета Financial Times.

Міністерство торгівлі має намір оновити заходи експортного контролю, введені в жовтні минулого року, повідомляють джерела видання. Додаткові обмеження, ймовірно, ще більше ускладнять постачання чипів американських Nvidia Corp. і Advanced Micro Devices Inc. у Китай, кажуть джерела.

Нові заходи серйозно вдарять по Nvidia, яка запропонувала китайським компаніям чипи A800 і H800 як альтернативу високопродуктивним напівпровідниковим компонентам, які підпали під експортні обмеження в жовтні.

Ці чіпи наразі є найважливішою технологією, що підтримує дослідження і розробки китайських технологічних компаній у сфері ШІ. Tencent, Alibaba, Baidu Inc., ByteDance та інші компанії КНР розмістили додаткові замовлення на продукцію Nvidia на тлі вибухового розвитку технологій генеративного штучного інтелекту, повідомляють джерела FT.

Головний виконавчий директор Nvidia Corp. Дженсен Хуан у травні цього року говорив в інтерв'ю газеті, що заходи експортного контролю, які запроваджують США, "зв'язали руки" Nvidia, позбавивши її можливості продавати передові напівпровідникові компоненти на одному з найбільших для компанії ринків.

Тоді він зазначив, що китайські виробники вже почали створювати власні чипи, щоб скласти конкуренцію Nvidia на ринку ігрових і графічних процесорів, а також у сегменті ШІ.

Газета The Wall Street Journal повідомляє з посиланням на свої джерела, що нові заходи експортного контролю можуть бути введені Вашингтоном наступного місяця.

Акції Nvidia подешевшали на 3% під час додаткових торгів у середу, AMD - на 2,4%.

По материалам: газета Financial Times





Просмотров: 266
Другие новости