Компании

все компании

VEON інвестує в "Київстар" $600 млн

22 червня 2023 року, 16:59
Найбільший мобільний оператор України "Київстар" протягом трьох років отримає від материнської компанії VEON $600 млн інвестицій, які буде спрямовано на реалізацію інфраструктурних проєктів, зокрема на звільнених територіях, розширення покриття 4G, орієнтовану на 5G реконструкцію, підтримку сервісів оператора і благодійність.

VEON оголосила про інвестиційне зобов'язання на Конференції з відновлення України в Лондоні (URC2023), йдеться в повідомленні на офіційному сайті компанії в середу.

"Глобальний цифровий оператор VEON інвестує у свою дочірню компанію "Київстар" суму, еквівалентну $600 млн, протягом наступних трьох років. Інвестиції охоплюватимуть інфраструктурні проєкти "Київстар", забезпечуючи необхідний зв'язок і послуги 4G по всій країні, розвиток високоякісних цифрових послуг, доступних для всіх українців, і проєкти підтримки спільноти", - ідеться в повідомленні.

Компанія зазначає, що інвестиції будуть спрямовані на підтримку сервісів "Київстар", а також у цифрові вертикалі, які матимуть позитивний соціальний вплив на українське суспільство. Вони дадуть змогу розширити мережу оператора, починаючи з "LTE всюди" та оптоволокна і закінчуючи реконструкцією, орієнтованою на 5G, забезпечити якісне інтернет-покриття для мільйонів користувачів.

За рахунок запланованого розширення мереж 4G "Київстар" планує за три роки довести охоплення 4G до 98% в Україні, зокрема в малих і віддалених населених пунктах. За рахунок інвестицій буде розширено можливості підключень.

Крім того, "Київстар" продовжить спрямовувати кошти на благодійну підтримку. У VEON нагадали, що з початку повномасштабного вторгнення оператор виділив на ці цілі 1,1 млрд грн (приблизно $32,5 млн).

"У рамках свого інвестиційного зобов'язання "Київстар" продовжить роботу з провідними українськими НКО та громадськими ініціативами, підтримуючи благодійні проєкти пожертвами і соціально відповідальними діловими партнерствами", - ідеться у пресрелізі.

"Останні 16 місяців показали світові, що комунікації справді є рятувальним кругом для України. Завдяки самовідданості нашої команди з 4 тис. осіб і підтримці нашої материнської компанії VEON "Київстар" відіграє ключову роль у забезпеченні стійкості та відновлення України з 24 лютого 2022 року", - наводять у повідомленні слова президента "Київстар" Олександра Комарова.

На сторінці у Facebook Комаров також зазначив, що інвестиція материнської компанії дасть змогу "Київстару" відновлювати зв'язок на територіях, що будуть звільнені, будувати нові об'єкти мереж, збільшувати територію охоплення 4G у заміській зоні та на автошляхах, розвивати нові цифрові продукти і сервіси для України та місцевих громад.

"Київстар" - найбільший оператор зв'язку в Україні з 24,3 млн абонентів мобільного зв'язку та понад 1,1 млн абонентів домашнього інтернету. Компанія надає послуги на базі технологій мобільного та фіксованого зв'язку, зокрема 4G, а також інноваційні послуги, такі як Big Data, IoT, хмарні рішення, цифрове телебачення, цифрове здоров'я тощо.

З моменту повномасштабного вторгнення технічні фахівці "Київстар" виконали близько 150 тис. ремонтів, що вдвічі більше порівняно з довоєнним періодом, перепідключили 800 населених пунктів, модернізували й розгорнули приблизно 10 тис. базових станцій 4G, а також встановили 32 тис. нових акумуляторів для забезпечення безперервності зв'язку в разі відключення електроенергії.

100% "Київстар" належить міжнародній групі VEON зі штаб-квартирою в Нідерландах.

VEON - глобальний цифровий оператор, який наразі надає конвергентний зв'язок та онлайн-послуги більш ніж 160 мільйонам клієнтів на шести ринках, що динамічно розвиваються Акції VEON котируються на NASDAQ і Euronext Amsterdam.




Просмотров: 440
Другие новости