Компании

все компании

Італійський виробник цементу Buzzi продає CRH свій український бізнес

21 червня 2023 року, 10:34
Італійський виробник цементу Buzzi через дочірню компанію Dyckerhoff GmbH досягла угоди про продаж частини свого бізнесу в Східній Європі CRH, провідному постачальнику рішень для будівельних матеріалів, за EUR0,1 млрд, повідомляється на офіційному сайті у вівторок.

Як уточнюється в релізі, угоди охоплюють бізнес в Україні та активи з виробництва товарного бетону в Східній Словаччині. Завершення угоди в Україні залежить від отримання необхідних дозволів регулюючих органів і очікується у 2024 році.

Buzzi Unicem SpA (Італія) об'єднує підприємства з виробництва цементу, бетону, піску, щебеню тощо. Основним видом діяльності групи є випуск цементу, який виробляється на власних підприємствах у Німеччині, США, Люксембурзі, Чехії, Польщі, Росії та Україні. Український підрозділ Buzzi - ПрАТ "Дікергофф Цемент Україна" - має у своєму розпорядженні філії, створені на базі заводів "Волинь-цемент" (Здолбунів Рівненської обл.) і "ЮГцемент" (смт Ольшанське Миколаївської обл.). Група також працює в секторі товарного бетону в Києві, Одесі та Миколаєві.

У Східній Словаччині активи Buzzi складаються з шести заводів товарного бетону.

Як повідомлялося, у березні 2023 року Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) внесло італійського виробника цементу Buzzi Unicem до переліку міжнародних спонсорів війни. У Росії Buzzi працює через ТОВ "СЛК Цемент", яке володіє двома цементними заводами "Сухоложскцемент" і "Коркіно", терміналом в Омську і транспортною компанією "Цемтранс". За даними НАЗК, компанія входять до п'ятірки лідерів цементної промисловості РФ.

Ірландська CRH Plc, найбільший виробник будівельних матеріалів у світі, який у РФ володів шістьма заводами будівельних сумішей, заявив про вихід із ринку РФ.

На ринок України компанія CRH вийшла 1999 року, придбавши Кам'янець-Подільський цементний завод у Хмельницькій області. Наразі в CRH також входять Одеський цементний завод і Миколаївцемент (Львівська обл.).

Окремий напрямок бізнесу CRH в Україні - виробництво бетону та залізобетонних виробів. Білоцерківський завод ЗБК "PoliBeton Energo" є спеціалізованим підприємством, що виробляє опори для ліній електропередачі. Бетонний вузол PoliBeton на півночі Одеси увійшов до CRH у 2020 році.




Просмотров: 791
Другие новости