Компании

все компании

Фондові індекси Європи слабо змінюються, інвестори чекають на остаточні дані про ВВП єврозони

8 червня 2023 року, 12:57
Європейські фондові індекси слабо змінюються під час торгів у четвер, інвестори чекають на остаточні дані про ВВП єврозони і червневе засідання Федеральної резервної системи (ФРС).

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 за даними на 10:54 кв знизився на 0,1% і становив 460,32 пункту.

Британський індикатор FTSE 100 під час сесії опустився на 0,09%, французький CAC 40 - на 0,02%. Німецький DAX зріс на 0,05%, італійський FTSE MIB - на 0,2%, іспанський IBEX 35 - на 0,3%.

Статистичне управління Європейського союзу (Євростат) оприлюднить остаточну оцінку динаміки економіки єврозони в першому кварталі о 12:00 МСК. Опитані Trading Economics аналітики прогнозують, що оцінка буде переглянута і вкаже на нульове зростання ВВП у січні-березні щодо попереднього кварталу, тоді як переглянуті дані вказували на зростання на 0,1%.

Увага інвесторів поступово переключається на засідання Федрезерву, яке відбудеться наступного тижня. Аналітики загалом очікують збереження розміру ключової процентної ставки на колишньому рівні.

Вплинути на думку керівництва ФРС можуть дані про травневу інфляцію в США, які будуть опубліковані наступного вівторка. Квітневі темпи зростання споживчих цін становили 4,9%, опустившись до мінімуму за два роки.

Також наступного тижня відбудеться засідання Європейського центрального банку, на якому, згідно з консенсус-прогнозами, три основні процентні ставки будуть знову підвищені на 25 базисних пунктів.

Котирування паперів Wizz Air Holdings PLC зростають на 2,1%. Лоукостер зафіксував доподатковий збиток у розмірі 564,6 млн євро в минулому фінроці, що завершився 31 березня, порівняно зі збитком у 641,5 млн євро роком раніше. Виручка тим часом зросла більш ніж удвічі, до 3,9 млрд євро з 1,66 млрд євро.

Авіакомпанія очікує повернутися до чистого прибутку у 2024 фінроці, отримавши показник у діапазоні від 350 млн до 450 млн євро.

Ціна паперів британського FirstGroup, оператора залізничних і автобусних перевезень, на біржі в Лондоні підскочила на 13,6%. Компанія відзвітувала про зростання доподаткового прибутку і виручки в минулому фінроці, а також анонсувала програму викупу акцій на 115 млн фунтів стерлінгів.

Капіталізація нафтових компаній зростає слідом за вартістю нафти, зокрема Shell - на 0,6%, BP Plc - на 1,1%, TotalEnergies - на 1,2%.

Лідерами зростання в Німеччині виступають акції хімічного концерну BASF, що дорожчають на 2%, і банку Deutsche Bank, що зростають на 1,8%. У лідерах зниження опинилися папери Sartorius AG, що дешевшають на 2,6%.

Серед компонентів французького індексу CAC 40 значно дорожчають акції Societe Generale (2%), ArcelorMittal (1,6%) і Alstom (1,4%). Суттєве зниження демонструють папери Capgemini (-1,7%) і Worldline (-1,4%).




Просмотров: 312
Другие новости