Компании

все компании

Фондові індекси Європи переважно піднімаються в понеділок

29 травня 2023 року, 13:48
Європейські фондові індекси переважно піднімаються на початку торгів у понеділок завдяки новинам про укладення принципової угоди про підвищення ліміту на держборг США.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 за даними на 11:54 кв підвищився на 0,08% і становив 461,79 пункту.

Німецький індикатор DAX під час сесії піднявся на 0,24%, французький CAC 40 - на 0,14%, іспанський IBEX 35 - на 0,23%. Італійський FTSE MIB знизився на 0,23%.

Ліквідність на європейському ринку акцій, як очікується, буде зниженою, оскільки біржі США і Великої Британії закриті у зв'язку з державними святами.

Як стало відомо на вихідних, президент США Джо Байден і спікер Палати представників Кевін Маккарті досягли угоди про збільшення стелі держборгу Сполучених Штатів до 1 січня 2025 року. Очікується, що текст угоди буде опубліковано в понеділок, а голосування в Конгресі відбудеться в середу.

"Очевидно, що ризик дефолту практично знято з порядку денного, - написав заступник інвестиційного директора в Richard Bernstein Advisors Ден Судзукі. - Питання стелі держборгу відійде на другий план і інвестори зможуть зосередитися на фундаментальних показниках".

Цього тижня вийде ціла низка важливих статистичних даних, включно з попередньою оцінкою інфляції в єврозоні в травні, індексами менеджерів із закупівель (PMI) в європейських країнах і даними про безробіття в США.

В Італії лідером зростання є акції банку Banca Monte Paschi Siena, що дорожчають на 2,7%. Ціна паперів Tenaris зростає на 1,1%, тоді як папери Telecom Italia дешевшають на 0,8% напередодні засідання ради директорів телекомунікаційної компанії.

В Іспанії найактивніше зростання демонструють акції Grifols, що дорожчають на 2,4%. Капіталізація Bankinter зростає на 1,6%, Solaria і Telefonica - на 1,3%.

Лідерами зростання серед французьких компаній є Unibail Rodamco і Veolia, чия капіталізація зростає на 1,3% і 0,9% відповідно.

У Німеччині серед лідерів підйому - папери Sartorius AG і Vonovia SE.




Просмотров: 279
Другие новости