Компании

все компании

У Туреччині проходить другий тур президентських виборів - відео аналіз від "Клубу експертів"

28 травня 2023 року, 17:06

28 травня в Туреччині проходить другий тур президентських виборів. Після першого туру жоден із кандидатів не здобув понад 50% голосів, що гарантувало б перемогу й обрання президентом цієї країни. За цю посаду борються чинний президент Реджеп Таїп Ердоган і представник об'єднаної опозиції Кемаль Киличдароглу.

Виборчі дільниці розпочали роботу о 8:00 за місцевим часом і працюватимуть до 17:00. У 973 округах і 1094 окружних виборчих комісіях по всій країні встановлено 191 885 урн. Загалом участь має взяти понад 60 млн громадян країни.

За кордоном свої голоси за нового президента могли віддати 3,5 мільйона громадян Туреччини, зареєстрованих там. Виборчі комісії працювали у 73 країнах, а голосування в закордонних представництвах завершилося 24 травня. Урни з-за кордону доправили в Анкару літаками та дипломатичною поштою. Їх відкриють уже разом з іншими урнами після закінчення голосування.

Президентські вибори в Туреччині вже називають головними виборами 2023 року у світі. Аналізом передвиборчої економічної та політичної ситуації в Туреччині займався дослідницький центр Клуб Експертів, відео з експертами Клубу дивись за посиланням:






Просмотров: 831
Другие новости