Компании

все компании

Південнокорейська Daewoo Shipbuilding змінила назву на Hanwha Ocean

23 травня 2023 року, 16:47
Південнокорейська суднобудівна Daewoo Shipbuilding&Marine Engineering у вівторок змінила назву на Hanwha Ocean, повідомляється в прес-релізі компанії.

Головним виконавчим директором стане Квон Хек Ун (Kwon Hyuk-woong), який раніше очолював кілька підрозділів конгломерату Hanwha Group.

Hanwha Group торік підписала угоду про інвестиції на суму 2 трлн вон ($1,5 млрд) у Daewoo Shipbuilding, натомість отримавши 49,3% її акцій і права на управління компанією. До цього суднобудівною компанією, яка зазнавала фінансових труднощів, володів державний Korea Development Bank. Він отримав контроль над нею після колапсу материнської структури Daewoo Group у 1998 році.

"Ми перетворимо Hanwha Ocean на стійку, екологічно чисту технологічну компанію, світового лідера інновацій з найкращою у світі конкурентоспроможністю, здатну приносити стабільний прибуток за будь-яких обставин", - заявив новий глава Hanwha Ocean у повідомленні для співробітників, яке цитує Korea Bizwire.

Основні інтереси Hanwha Group зосереджені в оборонній та аерокосмічній галузях, страхуванні та фінансах, нафтохімії, сонячній енергетиці. Підрозділ Hanwha Defense Co. є провідним південнокорейським виробником військової техніки, зокрема випускаючи та експортуючи самохідні гаубиці K9.

Daewoo Shipbuilding є одним із провідних світових виробників військових кораблів і підводних човнів. З цієї причини уряд Південної Кореї не розглядав іноземних претендентів на купівлю.

За підсумками 2022 року чистий збиток Daewoo Shipbuilding становив 1,745 трлн вон.




Просмотров: 305
Другие новости