Компании

все компании

США ввели санкції проти золотошукача "Полюс"

22 травня 2023 року, 16:48
США слідом за Великою Британією ввели блокуючі санкції проти найбільшого російського золотошукача "Полюс".

Також, згідно з повідомленням OFAC, до SDN List занесено компанії групи "Полюс" - "Полюс Алдан", "Полюс Красноярськ", УК "Полюс", "Полюс Сервіс", колишнього та теперішнього керівників компанії - Павла Грачова та Олексія Востокова (а також старшого віцепрезидента Володимира Поліна).

OFAC видала ліцензії на згортання операцій з "Полюсом" і вихід з його цінних паперів терміном до 17 серпня 2023 року.

Під санкції також підпало АТ "Полиметалл" - російська структура групи Polymetal, через яку вона володіє активами в РФ. При цьому згадок безпосередньо самої Polymetal, публічної компанії, зареєстрованої на о.Джерсі (планує редоміциляцію в Казахстан), у повідомленні OFAC немає.

При цьому окремо OFAC оновив розділ запитань і відповідей, де прокоментував статус Polymetal. Санкції поширюються тільки на АТ "Поліметалл" і компанії, де воно володіє 50 і більше відсотків, ідеться в FAQ. Джерсійська Polymetal International PLC не перебуває під санкціями, також у OFAC немає інформації про те, що обмеження введено проти власників 50% і більше цієї компанії. Отже, американські резиденти мають право здійснювати операції з Polymetal, зазначає OFAC.

І "Полюс", і Polymetal відмовилися від коментарів.

"Полюс" до останнього часу залишався одним із небагатьох російських позичальників, які не втратили можливості проводити виплати на адресу власників євробондів, використовуючи іноземну інфраструктуру. Власникам євробондів, чиї права враховуються російськими депозитаріями, компанія платить безпосередньо в рублях (відповідні зміни були узгоджені власниками всіх випусків торік), іноземним інвесторам виплати спрямовувалися в доларах через основного платіжного агента.

У лютому "Полюс" повідомляв, що погасив доларові єврооблігації-2023, здійснивши виплати основної суми боргу та купона всім категоріям інвесторів. В обігу у компанії залишаються два випуски єврооблігацій - з погашенням у 2024 ($322,6 млн) і 2028 роках ($700 млн). Найближча виплата купона за випуском-2024 припадає на 29 липня, за випуском-2028 - на 14 жовтня. Використовувати традиційні канали для розрахунків з інвесторами компанії, що потрапили під санкції, не можуть.




Просмотров: 987
Другие новости