Компании

все компании

Борги українців за комуналку можуть позначитися на кредитній історії - ДТЕК

22 травня 2023 року, 13:30
Енергетичні компанії будуть періодично передавати інформацію про заборгованість побутових клієнтів в Українське бюро кредитних історій, повідомила прес-служба енергохолдингу "ДТЕК".

"YASNO та Українське бюро кредитних історій почали співпрацювати. Відповідно, тепер бюро отримуватиме інформацію про клієнтів YASNO, які накопичили заборгованість за спожиту електроенергію, і ця інформація відображатиметься в їхній кредитній історії", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, станом на 1 травня 2023 року побутові споживачі накопичили заборгованість понад один місяць за спожиту е/е в розмірі понад 1,7 млрд грн.

"Щоб спонукати клієнтів відповідальніше ставитися до оплати за використану електроенергію, YASNO періодично передаватиме інформацію про заборгованість побутових клієнтів до бюро", - пояснили у відомстві.

Так, якщо клієнт матиме заборгованість з оплати комунальних послуг, але виявить бажання отримати кредит у фінансовій установі, кредитор зможе бачити його кредитну історію, після чого ухвалюватиме рішення з цього питання.

Водночас дисципліновані клієнти, які своєчасно розраховуються за споживані послуги, зможуть формувати позитивну кредитну історію. Цей крок дасть їм змогу поліпшити свою кредитну репутацію, отримувати вигідніші умови позик і забезпечить їхню фінансову стабільність у майбутньому, зазначили в YASNO.

"Є клієнти, які не платять за використану електроенергію та інші комунальні послуги, але при цьому беруть кредити, наприклад на чергові нові iPhone. Саме на таких клієнтів і розрахована така активність", - сказав Сергій Коваленко, генеральний директор YASNO.




Просмотров: 807
Другие новости