Компании

все компании

Долар слабко піднімається до євро і фунта

19 травня 2023 року, 12:11
Курс долара слабко піднімається до євро і фунта стерлінгів вранці в п'ятницю, проте знижується в парі з японською ієною на даних про прискорення інфляції в Японії.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає 0,01%.

Напередодні індикатор оновив максимум за два місяці, з початку тижня додавши 0,8% завдяки надіям на позитивний результат переговорів про підвищення ліміту держборгу США.

Спікер Палати представників Кевін Маккарті в четвер відзначив значний прогрес у переговорах, досягнутий за останній тиждень, і висловив оптимізм щодо того, що сторонам вдасться укласти угоду, яка дасть змогу провести голосування з питання підйому стелі держзапозичень у нижній палаті Конгресу вже наступного тижня.

Крім того, долар підтримали "яструбині" заяви представників Федрезерву.

Зокрема, голова Федерального резервного банку (ФРБ) Сент-Луїса Джеймс Буллард зазначив, що високі процентні ставки є "страховкою" від прискорення інфляції. В інтерв'ю Financial Times він сказав, що буде відкритий для будь-яких рішень на майбутньому в червні засіданні, проте дав зрозуміти, що схиляється до ще одного підвищення ставки.

Пара євро/долар за даними на 8:47 кв торгується на рівні $1,0767 порівняно з $1,0771 на закриття попередньої сесії.

Курс фунта становить $1,2405 проти $1,2410 напередодні.

Тим часом курс долара до ієни опустився під час торгів на 0,3%, до 138,32 ієни проти 138,71 ієни в четвер.

Як повідомлялося, споживчі ціни в Японії у квітні зросли на 3,5% у річному вираженні через різкий стрибок цін на їжу. Таким чином, інфляція прискорилася порівняно з березневим значенням у 3,2%, яке стало мінімальним із вересня 2022 року. Опитані Trading Economics аналітики очікували уповільнення інфляції до 2,5%.

Продукти харчування подорожчали у квітні на 8,4% - це максимальне підвищення із серпня 1976 року. У березні підйом становив 7,8%.

Споживчі ціни в Японії без урахування свіжих продуктів харчування (ключовий показник, що відстежується Центробанком країни) у квітні збільшилися на 3,4% порівняно з тим самим місяцем попереднього року. Темпи зростання показника прискорилися з 3,1% у березні і збіглися з прогнозами аналітиків.




Просмотров: 376
Другие новости