Компании

все компании

Alibaba збільшила виручку на 2%

19 травня 2023 року, 11:16
Китайський інтернет-гігант Alibaba Group Holding Ltd. зафіксував чистий прибуток у IV фінансовому кварталі проти збитку роком раніше і збільшив виручку на 2%.

Як повідомляється в прес-релізі компанії, її чистий прибуток за підсумками кварталу, що завершився 31 березня, становив 23,52 млрд юанів ($3,42 млрд) порівняно з чистим збитком у 16,24 млрд юанів за аналогічний період роком раніше.

Прибуток у розрахунку на ADS становив 9 юанів проти збитку в 6,07 юаня рік тому. Прибуток без урахування разових факторів зріс до 10,71 юаня на ADS з 7,95 юаня, перевищивши середній прогноз аналітиків, опитаних FactSet, на рівні 9,44 юаня на ADS.

Квартальна виручка Alibaba збільшилася до 208,2 млрд юанів порівняно з 204,1 млрд юанів роком раніше. Консенсус-прогноз експертів для цього показника становив 208,7 млрд юанів.

Виручка ключового бізнесу Alibaba у сфері електронної комерції в Китаї в четвертому фінкварталі зменшилася на 3%, до 136,07 млрд юанів, у глобальному підрозділі електронної комерції - зросла на 29%, до 18,54 млрд юанів, у сфері хмарних технологій - знизилася на 2%, до 18,58 млрд юанів.

Це перший квартальний звіт Alibaba після того, як у березні компанія оголосила про плани реорганізації бізнесу шляхом створення шести незалежних підрозділів.

"Ми активно трансформуємо нашу організацію, щоб посилити конкурентоспроможність бізнесу за рахунок більшої незалежності окремих напрямків", - заявив головний виконавчий директор Alibaba Деніел Чжан.

Рада директорів компанії схвалила виділення в самостійну компанію підрозділу хмарних сервісів Cloud Intelligence Group, вартість якого буде виплачена акціонерам у вигляді дивідендів, ідеться в прес-релізі Alibaba. Планується, що надалі цей підрозділ розмістить акції на біржі.

Крім того, рада директорів компанії схвалила проведення IPO підрозділу Freshippo.

Також Alibaba почне процес залучення зовнішнього фінансування в підрозділ Alibaba International Digital Commerce Business Group і розгляне можливість проведення IPO Cainiao Smart Logistics Group.

У четвертому фінкварталі Alibaba викупила власні акції на суму $1,9 млрд.

ADR компанії додають у ціні 1,5% на торгах у Нью-Йорку в четвер. З початку поточного року їхня вартість зросла на 3%.

Alibaba володіє найбільшими в Китаї платформами електронної комерції, включно з найпопулярнішою з них - Taobao. Компанія зводить на цих платформах покупців і продавців, надаючи їм різні сервіси. На Alibaba припадає 80% обороту електронної торгівлі в країні.




Просмотров: 238
Другие новости