Компании

все компании

Американські мільярдери в період пандемії різко збільшили статки

14 квітня 2023 року, 22:21
Соціальне розшарування за рівнем добробуту в США глибше і небезпечніше, ніж за доходами, йдеться в доповіді некомерційної організації Oxfam America.

За даними організації, сумарний добробут американських мільярдерів зріс майже на третину від початку пандемії коронавірусу 2020 року і на 86,3% - від 2013 року, до $4,51 трлн. Їхня кількість за 10 років збільшилася майже на 60% і перевищила 700.

"Різке зростання багатства в період пандемії послідувало за вливанням трильйонів доларів у фінансові ринки з метою порятунку їх від колапсу, - наголошується в доповіді. - Ці нові гроші, нехай і такі необхідні для підтримання економік, опинилися в надбагатих, які скористалися стрибком цін на акції за відсутності загороджувальних бар'єрів у вигляді більш справедливого оподаткування, яке б дало змогу розподілити це багатство більш рівномірно".

Крім того, у США є "перманентний нижчий клас": майже третина всіх працівників і половина працевлаштованих кольорових жінок заробляють менше ніж $15 на годину, вказує Oxfam. Різниця в рівнях добробуту представників різних рас збільшилася з 1980-х і наближається до показника 1950-х.

"Для зниження та усунення структурних бар'єрів, що існують у нашій економіці, і для того, щоб можливості були відкриті для кожного, життєво важливо ввести податок на надбагатство", - підкреслює організація.




Просмотров: 472
Другие новости