Компании

все компании

Страховик "Інгосстрах" змінить назву

12 квітня 2023 року, 18:28
Акціонери страхової компанії "Інгосстрах" (Дніпро) на зборах 1 травня планують змінити назву на ПрАТ "Системна компанія "Інгосстрах" та виключити з Єдиного держреєстру юридичних осіб та фізосіб-підприємців вид діяльності "страхування", але внести туди діяльність страхових агентів і брокерів.

Як повідомляється в порядку денному зборів акціонерів, розміщеному в базі Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), під час зборів планують також доповнити положення статуту нормою, згідно з якою судові та інші витрати, понесені акціонером у зв'язку з поданням в інтересах товариства позову про відшкодування шкоди, заподіяної компанії її посадовими особами, можуть відшкодовуватися винятково за рішенням загальних зборів акціонерів.

Як повідомлялося, Національний банк України 23 березня 2023 року анулював ліцензію на провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг СК "Інгосстрах" через невідповідність її структури власності вимогам законодавства України. 29 березня виключив страховика з Державного реєстру фінансових установ у зв'язку з анулюванням раніше всіх ліцензій.

За даними НБУ, згідно з останньою поданою ПрАТ "СК "Інгосстрах" звітністю за 2022 рік, станом на 31 грудня 2022 року обсяг його страхових премій становив 136,530 млн грн, вартість активів - 1,068 млрд грн, страхові резерви - 4,659 млн грн. Частка ринку компанії за страховими преміями становила 0,4%.

СК "Інгосстрах" зареєстрована в 2004 році. Спеціалізувалася на наданні послуг у сфері ризикового страхування. Генеральним партнером компанії з продажу страхових послуг є ПриватБанк.




Просмотров: 321
Другие новости