Компании

все компании

Нацбанк виключив дві страхові компанії з Держреєстру фінустанов

31 березня 2023 року, 19:50
Національний банк України (НБУ) 29 березня виключив СК "Провідна" (Київ) і СК "Інгосстрах" (Дніпро) з Державного реєстру фінансових установ, у зв'язку з анулюванням раніше всіх ліцензій на здійснення діяльності, повідомляється на сайті регулятора.

Раніше НБУ зазначав, що рішення щодо ПрАТ "СК "Інгосстрах" ухвалено у зв'язку з тим, що структура власності страховика не відповідає вимогам законодавства України, ПрАТ "СК "Провідна" - не виконало рішення НБУ про усунення порушень ліцензійних умов.

За даними НБУ, згідно з останньою поданою ПрАТ "СК "Інгосстрах" звітністю за минулий рік, станом на 31 грудня 2022 року обсяг страхових премій компанії становив 136,530 млн грн, вартість активів - 1,068 млрд грн, страхові резерви - 4,659 млн грн. Частка ринку компанії за страховими преміями становила 0,4%.

Згідно з останньою поданою ПрАТ "СК "Провідна" за 2022 рік, обсяг страхових премій компанії склав 891,226 млн грн, вартість активів - 971,690 млн грн, страхові резерви - 462,136 млн грн.

Частка ринку компанії за страховими преміями становила 2,7% (зі страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів - 1,4% ринку).

НБУ уточнює, що після відкликання ліцензій фінансова установа позбавляється права вести діяльність за видами відкликаних ліцензій. Відкликання ліцензій не звільняє фінансову установу від виконання своїх зобов'язань за договорами про надання фінансових послуг.

Як повідомлялося, СК "Інгосстрах" зареєстрована 2004 року, спеціалізується на наданні послуг у сфері ризикового страхування. Генеральним партнером компанії з продажу страхових послуг є ПриватБанк (Дніпро).

СК "Провідна" працює на ринку України з 1995 року. Ключовим акціонером ПрАТ "СК "Провідна" є IIC Ukraine BV (Нідерланди), якому належить 99,999692% акцій страховика, а кінцевим бенефіціарним власником є Вестерлакен Віллем Якоб.




Просмотров: 424
Другие новости