Компании

все компании

Airbus поставила перший літак A321 із заводу в Тяньцзіні

27 березня 2023 року, 10:14
Європейська аерокосмічна корпорація Airbus SE почала поставки літаків A321neo з лінії остаточного складання в Тяньцзіні, повідомляє агентство "Сіньхуа".

Перший літак отримала шанхайська Junyao Air.

Як заявив генеральний директор авіакомпанії Чжао Хунлян, це 88-й лайнер у парку Juneyao Air. Протягом цього року очікуються подальші поставки, зазначив він.

"Airbus продовжує розширювати і зміцнювати свою всебічну співпрацю з авіаційною промисловістю Китаю", - сказав генеральний директор Airbus China Джордж Сюй.

Airbus почала виробляти літаки серії A321 на заводі в Тяньцзіні в листопаді 2022 року. A321neo є найбільшим представником сімейства і може перевозити до 244 пасажирів.

Згідно з прогнозом концерну, середньорічні темпи зростання авіаперевезень у Китаї в найближчі 20 років становитимуть 5,3%, що вище за середньосвітовий показник у 3,6%.

У Airbus є чотири центри складання літаків А320: у Тулузі (Франція), Гамбурзі (Німеччина), у Тяньцзіні та в місті Мобіл (США, штат Алабама). Центри у ФРН і Штатах здатні здійснювати виробництво A321. Європейська авіабудівна компанія наразі вдосконалює виробничі потужності цих центрів для того, щоб задовольнити попит на літаки А321. Лінія фінального складання в Тяньцзіні була відкрита в 2008 році.

Airbus - світовий лідер в авіаційній і космічній галузі, а також у наданні супутніх послуг. Компанія виробляє пасажирські лайнери, літаки-заправники, військові та транспортні повітряні судна, а також цивільні та військові вертольоти.

По материалам: агентство "Сіньхуа"


теги: Airbus, літак



Просмотров: 335
Другие новости