Компании

все компании

Антикорупційний суд України конфіскував активи російського нардепа Бабашова

26 березня 2023 року, 09:57
Колегія суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) на засіданні в п'ятницю задовольнила адміністративний позов Міністерства юстиції України до російського депутата Леоніда Бабашова про конфіскацію його активів на підставі п. 1-1 ч.1 ч.1 ст.4 закону України "Про санкції".

Про це без зазначення прізвища російського парламентарія повідомляють на сайті ВАКС.

"Рішенням суду стягнуто в дохід держави активи, що належать відповідачу або щодо яких відповідач здійснював права, тотожні праву розпорядження ними. Йдеться про частину земельної ділянки; житловий будинок; нежитлові будівлі; транспортний засіб; корпоративні права. Апеляційна скарга може бути подана до Апеляційної палати ВАКС протягом 5 днів із дня проголошення рішення", - йдеться в повідомленні суду.

Про те, що йдеться про Бабашова, повідомила голова департаменту санкційної політики Міністерства юстиції України Інна Багатих.

"ВАКС сьогодні ж задовольнив позов Мін'юсту до Бабашова Л. І. - депутата державної думи РФ від політичної партії "Єдина Росія", який підтримав закони про ратифікацію договорів про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу між РФ і так званими "лнр" і "днр", а також низку законів, якими рф намагається легалізувати анексію окупованих територій України. Активно висловлює публічну підтримку путінському режиму. У дохід держави стягнуто нерухомість і земельні ділянки в Автономній Республіці Крим, корпоративні права, рухоме майно", - написала Богатих у Facebook у п'ятницю пізно ввечері.

За її словами, це 17-й задоволений позов щодо конфіскації активів, однак три рішення ще не набули законної сили, оскільки не закінчився термін на подання апеляції. Одне з них - справа Бабашова, інше - за позовом Мін'юсту до Ротенбергів, Скоробогатьків і Пономаренка щодо стягнення в дохід держави частки контрольованих ними компаній, які володіють київським торговельним центром Ocean Plaza, та третє - щодо передання в державну власність підприємств, які належали російському олігарху Олегу Дерипасці.

Наступне засідання у справі Дерипаски, на якому буде розглянуто апеляцію, за словами глави департаменту санкційної політики Мін'юсту, призначено на 12 квітня.

"Не задоволена закінченням тижня, хоча об'єктивно розуміла, що апеляція у справі Дерипаски буде навіть складнішою, ніж перша інстанція, але ну дуже за термінами розтягнуто. Тримаємося і працюємо далі", - написала Богатих.





Просмотров: 273
Другие новости