Компании

все компании

ArcelorMittal Кривий Ріг завершив 2022 рік із великим збитком

24 березня 2023 року, 11:25
Криворізький гірничо-металургійний комбінат ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" (АМКР, Дніпропетровська обл.) завершив 2022 рік зі значним чистим збитком через війну і роботу підприємства на 25% від потужності, проте отримав від корпорації ArcelorMittal фінансову допомогу в розмірі $600 млн.

Як повідомив генеральний директор підприємства Мауро Лонгобардо під час спілкування з трудовим колективом і керівниками підрозділів, виклад якого опублікувала корпоративна газета "Металург", за всіма показниками минулий рік був складним для підприємства.

"Фінансова ситуація була дуже складна, маємо значний чистий збиток, але ми отримали значну фінансову допомогу від корпорації ArcelorMittal. Вона склала понад $600 млн. Ці кошти були необхідні для того, щоб продовжувати виплачувати працівникам зарплату і далі працювати, незважаючи на складнощі із закупівлею сировини, її високу вартість та інші проблеми", - пояснив топ-менеджер.
За його словами, додаткових втрат підприємство зазнало і через логістику.

"У цьому питанні нам потрібно і зараз бути максимально гнучкими. Щотижня ми приймаємо рішення, який вид продукції нам слід продавати, щоб мінімізувати витрати. Сподіваємося, що в поточному році ситуація виправиться", - сказав керівник меткомбінату, висловивши надію на зведення збитків до нуля.

Лонгобардо також повідомив, що наразі підприємство планує збільшувати виробництво, щоб у підсумку вийти хоча б на довоєнний рівень.
Торкаючись теми охорони довкілля, гендиректор наголосив, що перед підприємством до кінця 2023 року стоїть завдання і далі скорочувати застарілі активи.

"Україна працює над тим, щоб з багатьох питань відповідати умовам ЄС. І вже зараз зрозуміло, що цей шлях вона пройде набагато швидше, ніж передбачалося. Наше підприємство теж прискорюється за багатьма напрямками. Після війни і виходу виробництва на довоєнні потужності компанія планує інвестувати в модернізацію підприємства, реалізовувати і впроваджувати новітні технології виробництва", - сказав Лонгобардо.

За його словами, на 2023 рік підприємство запланувало спрямувати $130 млн на капітальні інвестиції. Основним проєктом оновлення стане будівництво хвостосховища "Третя карта". Триватимуть роботи й над іншими не менш важливими проєктами: завершення робіт з будівництва хвостосховищ "Четверта карта" і "Миролюбівське". Окрему увагу буде приділено проєкту з будівництва фабрики огрудкування, робота над яким призупинилася через війну.

У металургійному виробництві планується перефутерування доменної печі №9, а також продовжиться робота з її модернізації - фактично це буде будівництво нової десятої доменної печі. Також планується зростання виробництва в конвертерному цеху, поліпшення роботи МБЛЗ, на коксохімічному виробництві, в агломераційному цеху №2 тощо.

"Зараз у нас є час добре підготуватися до цього, щоб потім наполегливо працювати над підвищенням і стабілізацією виробництва та здійсненням усіх планів капінвестицій із застосуванням найсучасніших технологій", - резюмував СЕО.
"ArcelorMittal Кривий Ріг" - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низкою малих компаній, зокрема, ПАТ "ArcelorMittal Берислав".




Просмотров: 881
Другие новости