Компании

все компании

Позовні заяви про банкрутство в Україні зможуть розглядатися у спрощеному режимі

22 березня 2023 року, 13:55
Верховна Рада 20 березня ухвалила закон "Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства" (№ 4409), згідно з яким тепер позовні заяви про банкрутство зможуть розглядатися у спрощеному позовному провадженні без виклику сторін, повідомило Міністерство юстиції.

"Також законопроєкт спрощує і роботу арбітражним керуючим. Він передбачає створення автоматизованої інформаційної системи "Банкрутство та неплатоспроможність", що об'єднує необхідні реєстри та бази даних і до складу якої входитиме Електронний кабінет арбітражного керуючого", - йдеться в прес-релізі Мін'юсту в середу.

Відомство нагадало, що законопроєкт №4409 було ухвалено за основу ще в червні 2021 року. Під час підготовки законопроєкту до другого читання було подано 248 поправок, з яких 112 було запропоновано врахувати.

Заступниця міністра юстиції Валерія Коломієць подякувала голові профільного підкомітету Ради Олексію Мовчану "за наполегливість і за те, що був partner in crime" у нелегкому процесі ухвалення документа та побажала ще трохи терпіння, адже попереду ухвалення законопроєкту про "військові банкрутства" та впровадження Директиви ЄС 2019/1023 до вересня поточного року.




Просмотров: 229
Другие новости