Компании

все компании

"Ельворті Груп" змінила багаторічного гендиректора

22 березня 2023 року, 17:53
Виконувачем обов'язків генерального директора АТ "Ельворті Груп" (Кропивницький) - керуючої компанії бізнесу з виробництва сільгосптехніки, призначено Валентина Стоногу, який до цього обіймав посаду директора фінансового управління компанії.

Згідно з інформацією компанії в системі розкриття інформації НКЦПФР, таке рішення ухвалила наглядова рада "Ельворті Груп" 21 березня, звільнивши з посади генерального директора Сергія Калапу, який обіймав її з квітня 2011 року. Причини звільнення в повідомленні не вказані.

Калапа також є генеральним директором основного активу "Ельворті Груп" - великого виробника сільгосптехніки "Ельворті", яке в січні-вересні 2022 року, згідно зі звітністю на сайті, отримало 29,3 млн грн чистого прибутку і 656 млн грн чистого доходу.

Станом на четвертий квартал 2022 року, понад 80,5% "Ельворті Груп" володіють кіровоградський бізнесмен Павло Штутман (понад 36,51%) і Марина Штутман (44%).

Як повідомлялося, Павло Штутман у 2008 році вирішив розділити два напрямки свого бізнесу АТЗТ "Гідрокомлект" на дві самостійні групи: "Гідросила Груп" (виробництво гідравлічних систем для мобільних машин) і "Ельворті Груп" - виробництво сільгосптехніки.

Однак торік основними акціонерами підприємств групи "Гідросила" замість "Гідросила Груп" стали структури групи "Ельворті", а Штутман у вересні 2022 року склав повноваження глави наглядової ради "Ельворті Груп", яку очолював з моменту заснування керуючої компанії.




Просмотров: 1530
Другие новости